مراحل ایمپلنت دندان

مراحل کاشت ایمپلنت دندان
دیدگاه : دیدگاه

ایمپلنت یکی از بهترین درمان ها برای جایگزین دندان های خراب و از دست رفته می باشد. در ایمپلنت پایه هایی در درون استخوان قرار میگیرند و بعد دندان مصنوعی روی این پایه ها سوار می شوند، این روش درمانی بیشترین شباهت به دندان طبیعی را دارد و زیبایی منحصر به فردی به لبخند های شما می دهد. در این مقاله به مراحل کاشت ایمپلنت دندان می پردازیم :

مراحل ایمپلنت دندان :

  • پیدا کردن متخصص و انجام معاینات لازم برای ایمپلنت
  • تشخیص و بررسی آسیب دیدگی دندانی
  • بر حسب نیاز پیوند استخوان فک
  • ساخت ایمپلنت دندان
  • جراحی ایمپلنت و قرار دادن پایه ایمپلنت
  • جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک
  • قالب گیری روکش ایمپلنت
  • قراردادن روکش و اباتمنت ایمپلنت

بهترین درمان برای بی دندانی کاشت دندان است که در این درمان ، پایه ای از جنس تیتانیوم (که سازگاری بسیار بالایی با بدن دارد) در درون استخوان فک قرار میگیرد وبعد از مدتی به استخوان جوش می خورد.

مراحل پیدا کردن متخصص و معاینه اولیه

بعد از پیدا کردن یک مختصص خوب برای ایمپلنت دندان چند عمل جراحی لازم است به همین علت باید معاینه کامل انجام دهید. معاینه معمولاً با عکس اشعه ایکس از دندان‌ها و فک و قالب گیری انجام می‌شود تا وضعیت دقیق دندان‌ها و ارتباط آن‌ها با هم و حتی رشته های عصبی در استخوان فک مشخص شود.

مشاوره و رزرو وقت برای ایمپلنت دندان در شرق تهران

دکتر دادگر متخصص ایمپلنت دندان و درمان ریشه دندان ، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو (درمان ریشه دندان) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از ایمپلنت دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

جراحی؛ سخت ترین مراحل ایمپلنت

کاشت دندان یا مرحله جراحی و کاشت دندان‌های ایمپلنت، ابتدا تزریق داروی بی‌حسی به فک و آماده‌سازی بیمار برای انجام جراحی ایمپلنت است ، در این قسمت جراح دندان‌پزشک برای باز کردن لثه و مشاهده استخوان فک ، برشی بر روی لثه ایجاد می‌کند. حفره‌ها باید داخل استخوان فک ایجاد شده برای قرارگیری قطعه ایمپلنت آماده گردند.سپس  ایمپلنت را داخل استخوان فک قرار می دهد و این پایه نقش ریشه دندان را ایفا می کند. پس از این که ایمپلنت در سوراخ ایجاد شده در استخوان فرو رفت، بر روی آن یک پیچ درپوش بسته می‌شود تا سوراخ ایمپلنت بسته شود. اگر قرار بر کاشت دو مرحله ‌ای باشد، در اینجا لثه روی ایمپلنت را می‌پوشاند و اگر قرار بر کاشت یک مرحله ‌ای باشد، روی ایمپلنت پوشانده نمی‌شود و قطعه فلزی روی آن پیچ می شود که از لثه بیرون میزند تا بعدا لازم نباشد دوباره لثه برش خورده و باز شود.

مراحل جوش خوردن استخوان‌های فک

در مرحله بعدی نوبت رشد استخوان‌های فک جهت نصب دندان است
در طی این فرایند ایمپلنت، استخوان‌های فک رشد می‌کند و با سطح ایمپلنت دندانی هماهنگ می‌شوند. گاهی مراحل ایمپلنت دندان تا چندین ماه طول کشیده و زمان‌بر است. در عوض همچون ریشه دندان اصلی عمل کرده و همان وظیفه را اجرا می‌کند.

مراحل نصب روکش موقت دندان

ابتدا روکش دندان موقتی به مدت چهار تا شش هفته به روی ایمپلنت نصب می شود. پس از این که لثه اطراف آن کاملاً جوش خورد و شکلی طبیعی پیدا کرد روکش دائمی نصب می‌شود. روکش دندان موقتی از مواد نرمتری ساخته می شوند تا همانند ضربه ‌گیر ، فشارهایی را که بر ایمپلنت وارد می‌شود جذب کند و به استخوان فک فرصت دهد  تا به پایه های لمینت متصل شود
در مدت زمانی که روکش موقتی استفاده می‌ کنید، روکش دندان دائمی ساخته می‌شود. ساخت روکش دائمی دو تا سه هفته طول می‌کشد. روکشی که بر روی ایمپلنت نصب می‌شود ممکن است با چسب مخصوص و یا پیچ، ثابت شود
که این دو هر کدام مزیت ومعایبی دارند:
روکش دندان که با چسب ثابت می شود زیبایی بهتری دارد و سوراخ پیچ در آن دیده نمی‌شود.
اما روکش دندان پیچی را در صورت بروز مشکل در اطراف ایمپلنت یا نیاز به دسترسی راحت تر به ایمپلنت می‌توان باز کرده و در آورد.

مراحل قرار دادن پروتز

آخرین قسمت از انجام این پروسه، قرار دادن پروتز و سرتاج در جایگاه مربوطه است. بعد قالب گیری و ساخت روکش و دندان مصنوعی،اباتمنت روی پایه ایمپلنت قرار می گیرد پس از طی مدتی پروتز و سر تاج روی قطعه قرار می‌گیرند.

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان انواعی دارد که می توانید در این مقاله بخوانید

مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول می‌کشد؟

  1. تشخیص و بررسی آسیب دیدگی دندانی
  2. بر حسب نیاز پیوند استخوان فک و آماده سازی آن
  3. ساخت ایمپلنت دندان
  4. نیاز به فرصت جهت رشد و بهبودی استخوان فک
  5. قرارگیری سرتاج یا پروتز دندان ایمپلنت
  6. تثبیت دندان ایمپلنت در جایگاه مربوطه

گاهی مراحل ایمپلنت دندان چندین ماه طول می کشد و زمان بر است و بیشترین زمان آن مربوط به زمان ترمیم استخوان وجوش خوردن آن به پایه های ایمپلنت است . توصیه می شود اگر صبر و تحمل درد بالایی دارید از این روش استفاده کنید ولی در عوض ایمپلنت مانند ریشه اصلی دندان عمل کرده و وظیفه آن را اجرا می کند.

مراحل ایمپلنت دندان جلو

مراحل ایمپلنت دندان جلو ، با ایمپلنت های دیگر دندان ها تفاوت خاصی ندارد. تنها تفاوت بخاطر مشخص بودن دندان های جلو در لبخند و تاثیر به سزایی که در اعتماد به نفس دارد ، بیمار به سرعت بیشتر به درمان نیاز دارند و دوست دارد هر چه سریع تر جای خالی دندانش را پر کند. برای حل این مشکل از روکش های موقت یا ایمپلنت های فوری استفاده می شود. که همان لحظه و به طور موقت جای خالی دندان را تا زمانی که استخوان فک به خوبی به پایه ایمپلنت جوش بخورد پر می کند.
یکی دیگر از تفاوت ها  نوع روکش است. برای دندان جلو معمولا از روکش هایی با ظاهر زیبا ، مانند زیرکونیا و ایمکس و از پی اف ام استفاده می شود (این روکش ترکیبی از فلز و سرامیک است) و ممکن است کنار های روکش پی اف ام ، فلز آن کمی معلوم باشد.

انواع ایمپلنت دندان جلو

1-ایمپلنت های فوری   2- استفاده از روکش های موقت

برای ایمپلنت دندان جلو اگر از ایمپلنت های فوری استفاده کنید در طول مدت حدودا یک هفته  دندان شما جایگزین می شود.
در روش دوم پس از قرار دادن پایه ایمپلنت ، همان لحظه روکش های موقت بر روی دندان از دست رفته قرار می گیرد تا دهان ولبخند شما ظاهر مناسبی داشته باشند

چه افرادی نمی توانند از ایمپلنت استفاده کنند؟

1.بیماری روانی
2.هموپاتی
3.بیماری استخوان
4.بیماران مبتلا به سرطان در طول رادیوتراپی
5.ایدز ، الکلیسم ، اعتیاد به مواد مخدر
6.افراد زیر 18 سال (رشد اسکلتی کامل نشده است)
7.بیماری روماتیسمی

چه افرادی می توانند از ایمپلنت استفاده کنند؟

  • یک یا چند عدد از دندان‌های خود را از دست داده ‌اند.
  • بافت دهان آنها سالم است.
  • استخوان فک آنها به طور کامل رشد کرده باشد.
  • به اندازه کافی دارای بافت استخوانی هستند که از پست ایمپلنت محافظت کند یا آن که امکان انجام جراحی پیوند استخوان در آنها وجود دارد.
  • هیچ گونه بیماری خاصی ندارند که بر روی فرایند ترمیم استخوان تاثیر بگذارد.
  • دوست ندارند یا نمی‌توانند از دندان مصنوعی استفاده کنند.
  • می‌‌توانند چند ماه برای انجام فرآیند درمان و فرایند بهبود وقت بگذارند.

چه موقع پیوند استخوان لازم است؟

در مواردی که استخوان فک شما خیلی نرم است و ضخامت کافی را ندارد قبل از انجام جراحی کاشت ایمپلنت ، دندان پزشک به انجام فرآیند پیوند استخوان خواهد پرداخت. در غذا خوردن و جوییدن فشار زیادی به استخوان‌ فک وارد شود. هنگامی که استخوان فک نتواند به طور صحیح ایمپلنت را نگه دارد احتمال دارد   جراحی  ایمپلت با شکست رو به رو شود  اما می‌توان با انجام پیوند استخوان یک پایه قوی برای ایمپلنت دندان ایجاد کرد.برخی از روش‌ها از قبیل مواد جایگزین استخوان یا پیوند استخوان طبیعی که از یک ناحیه دیگر از بدن برداشته می‌شود برای انجام پیوند استخوان مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً چند ماه طول می‌‌کشد تا استخوانی که پیوند شده است به اندازه کافی رشد کند و بتواند از ایمپلنت محافظت کند. گاهی اوقات نیز شما فقط به انجام پیوند کوچک استخوان نیاز دارید.

بهتر است با متخصص کاشت ایمپلنت در خصوص بهترین روش موجود برای کاشت ایمپلنت و پر کردن جای خالی دندان خود صحبت کنید!

ایمپلن دندان

مدت زمان بهبود ایمپلنت دندان

مراحل جراحی ایمپلنت دندان همیشه به صورت یک مرحله‌ای نبوده و در اکثریت مواقع در دو یا چند جلسه انجام می‌شود. بیشترین زمان بهبود مربوط به ترمیم و آماده‌سازی استخوان فک می شود که بستگی به شرایط جسمی و سلامت عمومی بیمار دارد.

فرایند ایمپلنت دندان نسبت به فعالیت‌ های دیگر دندانپزشکی بیشتر زمان‌ نیاز دارد. هنگام مراجعه به دندانپزشکی، یک جلسه نیاز به معاینه و کشیدن دندان است تا پس از آن در جلسه بعدی که فاصله زمانی کمی با جلسه اول دارد نوبت نصب پایه صورت گیرد، بعد از نصب پایه بین ۳ تا ۲۰ هفته زمان نیاز است تا پایه به طور کامل به فک جوش بخورد. بعد از آن که پایه جوش خورد باید تاج موقت را قرار داد که حدود چهار تا شش هفته زمان نیاز دارد که بستر برای قرارگیری تاج دائمی فراهم شود؛ بنابراین می ‌توان گفت از مرحله اول تا پایان کار حدود ۲۷ هفته زمان نیاز است.

برای مطالعه بیشتر (عوارض ایمپلنت دندان )

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان

  • بعد از انجام ایمپلنت شما به استراحت نیاز دارید تا اثر بیحسی کاملا خاتمه یابد، بعد از یک بیحسی موضعی چند ساعت طول میکشد تا دهان و دندان تان به حالت اول خود برگردد. ممکن است به مسکن نیاز داشته باشید تا اثر ناراحتی حاصل از بی حسی را برطرف کند.
  • معمولا بعد از عمل میتوانید به خانه برگردید اما اگر بیهوشی عمومی داشتید به یک همراه نیاز دارید تا شمارا برای رسیدن به خانه همراهی کند . تا ۲۴ ساعت اول بهتر است یک نفر مراقب شما باشد.
  • خیلی مهم است که در چند روز بعد از ایمپلنت که به استراحت می گذرانید، از غذاهای نرم استفاده کنید. مراقب باشید تا زمانی که بیحسی کاملا از ناحیه دهانتان برطرف نشده، از غذاها و نوشیدنی های داغ استفاده نکنید. این کار در بعضی موارد باعث ادامه یافتن خونزیری و دیرتر بهود یافتن زخم می شود.
  • خیلی مهم است که دهان خود را مثل همیشه با مسواک و نخ دندان تمیز نگه دارید. ممکن است برای تمیز کردن راحت تر بین دندانهایتان به مسواک ویژه ای نیاز داشته باشید.

علاوه بر این می توانید درباره طول عمر ایمپلنت دندان  مطالعه کنید

سخت ‌ترین مرحله ایمپلنت کدام است؟

همانطور که مشخص است مراحل ایمپلنت دندان از بخش ‌های گوناگونی برخوردار است که هر کدام میزان سختی متفاوتی دارند. اگر کاشت دندان توسط یک متخصص انجام شود به هیچ وجه عملی سخت و طاقت فرسا نیست؛اما در مرحله نصب پایه متخصصان باید دقت بالایی داشته و با حساسیت زیادی آن را انجام دهند؛ زیرا در صورت جایگذاری غلط، آسیب بسیاری به لثه و فک وارد می‌شود؛ در بین تمامی پزشکان این مرحله است که کمی دشوار می باشد و نیاز به دقت بسیاری دارد
برای بیماران هم مرحله سوراخ کردن استخوان فک درد زیادی دارد و ممکن است تا چندین روز بیمار را اذیت کند!

اما در کل ایمپلنت دندان یکی از بهترین و مقاوم ترین روش ها برای افرادی است که به دنبال راحتی در غذا خوردن و زیبایی در لبخند خود هستند.

برای مطالعه بیشتر:

ایمپلنت کوتاه یا مینی چیست ؟

 

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *