لق شدن ایمپلنت دندان

لق شدن ایمپلنت دندان
دیدگاه : 0 دیدگاه

ایمپلنت به گونه ای طراحی می گردد که تقریبا هیچ عوارضی نداشته باشد و با شکست روبرو نگردد. ولی چنانچه به خاطر لق شدن ایمپلنت دندان با شکست مواجه شود در این صورت معمولا راه حلی جز درآوردن ایمپلنت باقی نمی ماند. با خروج ایمپلنت بافت های استخوانی که صدمه دیده اند بایستی ترمیم گردد و دوباره ایمپلنت جدید کاشته شود.

لق شدن ایمپلنت دندان

جهت تشخیص دلیل لقی ایمپلنت بایستی اسکن داخل دهانی یا همان عکسبرداری با کمک دستگاه های پرینترهای 3 بعدی در دندان پزشکی دیجیتال اعمال گردد تا دلیل دقیق این لقی معین شود. هرچند که لق شدگی ایمپلنت خیلی نادر بوده و خیلی کم اتفاق می افتد اما این مشکل نیز راه حل هایی دارد که از بروز آن جلوگیری می نماید ولی متاسفانه چنانچه ایمپلنت لق شود، انتظار برطرف شدن خود به خود آن را نباید داشت. حتما تجربه لق شدن ایمپلنت تجربه بدی برای فرد می باشد. لذا بهتر است تا با انواع گوناگون لق شدن ایمپلنت آشنا شوید چون تشخیص این که کدامین قسمت از ایمپلنت لق شده است بسیار مهم می باشد.
اول بایستی دندان را از لحاظ بالینی بررسی نماییم که این یعنی دندان را کمی تکان دهیم، چنانچه لق باشد با اندکی تکان دادن حرکتش کاملا مشخص می گردد که این امر، گاه با درد زیادی در قسمت کاشت ایمپلنت همراه است و گاه هیچگونه دردی را حس نمی کنیم. حالا باید از لحاظ رادیوگرافی نیز بررسی شود که چنانچه استخوان ستیغ فک کم شود موجب لق شدن ایمپلنت شده و کاشت ایمپلنت شکست می خورد. البته بررسی ها نشان دهنده این است که بیشتر از 95% از کاشت های ایمپلنت دندان موفق بوده و هیچ مشکلی نداشته اند ولی کمتر از 5% ممکن است پیش بیاید که بعد از تمام شدن کار، ایمپلنت لق گردد.

لق شدن ایمپلنت دنداندلیل لق شدن ایمپلنت

بدون شک می توان بیان نمود که ایمپلنت دندان روشی است که هیچ عوارضی برای کسی نداشته و یا عوارضی خیلی کم را به دنبال داشته است بطور مثال امکان دارد پس از کاشت ایمپلنت، آن قسمت دارای کمی ورم و قرمزی باشد که این امر کاملا طبیعی می باشد. بعضی امکان دارد لق شدن ایمپلنت را فورا بعد از جراحی و قراردهی در قسمت مد نظر تجربه نمایند که البته این موضوع علتی ندارد بجز صدمه ای که در حین جراحی وارد گشته است. حرارت بیش از حدی که به استخوان در استئوتومی رسیده است، عارضه هایی که در روند بهبود زخم ها پیدا می شوند، عدم ثبات کافی ابتدایی جهت ایمپلنت و در پایان فشار بیش از حد به ایمپلنت وارد شده باشد از صدمات حین جراحی و یا بلافاصله پس از تمام شدن کاشت ایمپلنت می تواند باشد.

مشاوره و رزرو وقت برای ایمپلت دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع ازایمپلنت دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

ولی بعضی از اشخاص لق شدن ایمپلنت را بعد از گذراندن چندین سال تجربه می نمایند که این عارضه بیشتر بخاطر وجود عفونت در طرفین نواحی ایمپلنت می باشد که این عارضه با اسم موکوزیت اطراف ایمپلنت شناخته شده است.هرچند احتمال دیگری هم هست که بار بیومکانیکی بیش از حد مجاز باشد که تحت تاثیرات اعمال میزبان می باشد. حتی امکان دارد در زمان طراحی، روکش آن را نامتناسب و یا بلند اندازه گیری نمایند و سبب شود که ایمپلنت در معرض فشار بیشتر از حد نیروهای غیر محوری در زمان جویدن قرار بگیرد و باعث لق شدن ایمپلنت و یا حتی شکستن آن شود.

دلیل لق شدن ایمپلنتانواع گوناگون لق شدن ایمپلنت دندان

لق شدن ایمپلنت دندان منجر می گردد که عملکردی که از ایمپلنت انتظار داریم، اتفاق نیافتد و به جای آن نظاره گر رخ دادن مشکلات جدی باشیم. ولی چنانچه انوع گوناگون لق شدن ایمپلنت را بشناسید خیلی بهتر می توانید از ایمپلنت دندان خود مراقبت نموده و مانع از بروز این مشکلات شوید. همانطور که کاشتن ایمپلنت قادر است درخشندگی و زیبایی را به لبخند شما بازگرداند، همانطور هم قادر است موجب رخ دادن مشکلات و دردسرها هم بشود.
از نکات کلیدی و مهم مراقبت از ایمپلنت دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. امکان دارد پس از کاشتن ایمپلنت دندان و یا حتی پس از مدت ها متوجه شوید که ایمپلنت دندان شما لق شده است که این امر قادر است موجب عفونت های شدید در دندان و لثه و حتی تحلیل استخوان فک شما شود. پس نتیجه می گیریم که فورا بعد از فهمیدن لق شدن ایمپلنت دندان باید به دندان پزشک مراجعه نمود تا دندان را معاینه کرده و در صورت نیاز ، کارهای لازم را انجام دهد.

بیشتر بخوانید : مراحل ایمپلنت دندان

کنده شدن دندان ایمپلنت

در خیلی از موارد مطابق با تشخیص و تصمیم دندانپزشک مربوطه، از چسب جهت چسبیدن روکش ایمپلنت استفاده می گردد. جهت این امر اول از چسب موقت استفاده شده و همان گونه که از اسم این چسب پیدا است؛ این چسب زمان کمی قادر به نگه داشتن روکش یا دندان ایمپلنت می باشد. این قضیه برای دندانپزشک مربوطه از قبل پیشبینی شده می باشد و به همین جهت این موضوع را به بیمار می گویند. در حقیقت از این چسب استفاده می کنند تا به طور امتحانی دندان ایمپلنت را بروی آن قرار دهند و چنانچه فرد راضی بود با چسب دائمی آن را به صورت دائمی می چسبانند.

کنده شدن دندان ایمپلنتدلیل شل شدن پیچ ایمپلنت

شل شدگی پیچ ایمپلنت از دیگر عوامل لقی ایمپلنت می باشد. چنانچه ایمپلنت به طور صحیح در جایش قرار نگیرد و به اصطلاح چفت نشود امکان دارد پیچش شل شود. مورد دیگر اینکه ایمپلنت هایی که دارای سر شش ضلعی می باشند در مقایسه با بقیه ایمپلنت ها از مقاومت کمتری برخوردارند. و از دیگر موارد مهمی که منجر به شل شدن و لق شدن ایمپلنت می شود، مناسب نبودن گشتاور پیچ می باشد که دندانپزشک بایستی به آن توجه نماید.

لق شدن روکش ایمپلنت

چنانچه دندانپزشک مربوطه مهارت لازم را جهت انجام ایمپلنت نداشته باشد؛ امکان دارد که روکش و یا خود ایمپلنت لق شود. موارد دیگری هم در لق شدن روکش موثر هستند که از مهمترین آنها میتوان به سطح کیفی و کمی نا کافی بافت لثه، مبتلا بودن به بیماری هایی مثل دیابت و بیماری های کلیوی و کبدی، بیماری های پوکی و نرمی استخوان، پرتو درمانی، رعایت نکردن رژیم غذایی صحیح و مناسب و عفنت های باکتریایی اشاره نمود.

لق شدن فیکسچر و یا پیچ ایمپلنت

در مواردی کمیاب امکان دارد که فرآیند های طبیعی استخوان سازی در بدن به طور صحیح انجام نشود و باعث لق شدن ایمپلنت شود. جهت درمان این مشکل بایستی از روش پیوند استخوان استفاده گردد. چنانچه ایمپلنت دندان حرکت کند امکان دارد موجب تحلیل در استخوان اطراف ایمپلنت گردد که نشانگر شکست در درمان ایمپلنت می باشد.
لق شدن پایه ایمپلنت و تاج آن
یکی از عللی که موجب حس لق شدن ایمپلنت می گردد، لق شدن تاج دندان می باشد. لق شدن در قسمت پروتز دندان و دندان مصنوعی که پایه ایمپلنت بروی آن قرار دارد مشکلی مهم به حساب نمی آید در صورت بروز این مشکل میتوانید با دندانپزشک خویش مشورت نموده و برای حل این مشکل اقدام نمایید. چنانچه این مشکل رفع نشد بهتر می باشد که تاج ایمپلنت خویش را تعویض نمایید. چون اگر این مشکل برطرف نشود در جویدن غذا و … دچار مشکل می شوید.

لق شدن فیکسچر و یا پیچ ایمپلنتعلایم لق شدن ایمپلنت دندان

علایم فراوانی وجود داشته که با رویت و یا احساس نمودن این علایم می توان اطمینان حاصل کرد که ایمپلنت دندانی لق شده است. این علایم عبارت هستند از:
اگر ایمپلنت دندان تکان میخورد و حرکت می کند.
زمانیکه ضربه ای وارد شود درد بسیار شدیدی را احساس نمایید.
هنگامی که استخوان نواحی ایمپلنت تحلیل رود.
ترشحات دهانی غیرقابل کنترل که دارای عفونت نیز باشد.
حس درد در زمان جویدن داشته باشید.
ضایعات استخوانی را ببینید.
خون ریزی در نواحی اطراف ایمپلنت دندان ببینید.
در نواحی ایمپلنت شاهد تغییر رنگ باشید.
لثه شما به پریودنتال یا همان بیماری لثه التهابی با پری ایمپلنت دچار گردد.

بیشتر بخوانید : مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

درمان های احتمالی جهت لقی ایمپلنت

جهت درمان لقی ایمپلنت دندان تشخیص پزشک معین می نماید که با دقت به ایمپلنت و بررسی کردن موقعیت آن نتیجه بررسی خویش را اعلام نماید و شروع به درمان کند.لذا با رعایت نمودن بهداشت دهان و دندان میتوان از بروز این عوارض احتمالی نیز جلوگیری نمود. 2 نوع از درمان های احتمالی جهت لق شدن ایمپلنت شامل موارد زیر می باشند:

پاکسازی قسمتی که ایمپلنت در آن انجام شده است

اگر احساس کردید که ایمپلنت دندان شما لق شده است به هیچ وجه نباید منتظر ماند و بایستی فورا به متخصص ایمپلنت و یا دندان پزشک مراجعه نمایید. در زمان مراجعه به متخصص مربوطه در گام اول اطراف ایمپلنت و تاج دندان پاک سازی شده و بعد پیچ یا سایر اجزا را محکم نموده و در صورتی که این کارها جواب ندادند ایمپلنت را خارج نموده و آن را عوض می نمایند. در روند درمان لق شدن ایمپلنت، دادن آرامش روحی و شرح روال درمان به بیمار می تواند در انجام کار موثر باشد.

خارج کردن ایمپلنت از استخوان فک

بعد از این که متخصص مربوطه بررسی های مورد نیاز را انجام داد در صورتی که تشخیص بر خارج نمودن ایمپلنت باشد در عملی مشابه عمل کاشت، ایمپلنت را از استخوان فک خارج می نمایند. امکان دارد ایمپلنت در شرایط نا سازگاری با استخوان فک شما قرار گرفته باشد یا در آن قسمت عفونتی رخ داده باشد که در هر حال بایستی ایمپلنت را خارج کنند.

سخن پایانی

بدون شک می توان بیان نمود که ایمپلنت دندان روشی است که هیچ عوارضی برای کسی نداشته و یا عوارضی خیلی کم را به دنبال داشته است بطور مثال امکان دارد پس از کاشت ایمپلنت، آن قسمت دارای کمی ورم و قرمزی باشد که این امر کاملا طبیعی می باشد. بعضی از افراد امکان دارد لق شدگی ایمپلنت دندان را فورا بعد از عمل و قرار دادن در قسمت مد نظر و بعضی دیگر ممکن است بد گذشت چند سال این موضوع را تجربه نمایند اما در هر صورت پس از فهمیدن این موضوع باید فورا به دندانپزشک مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *