نارسائی ایمپلنت دندان

دیدگاه : 0 دیدگاه

ایمپلنت دندان، این روزها قادر است نیازهای افراد را به یک یا چندین دندان را برطرف نماید و لبخند زیبایی را به آنان هدیه دهد. ایمپلنت دندان، پروسه ای می باشد که علاوه بر اینکه درصد موفقیت زیادی دارد و تنها 5% از تمامی جراحی های ایمپلنت با شکست رو به رو می شوند. لذا بهتر می باشد که پیش از اقدام جهت انجام ایمپلنت، راجع به نارسائی های احتمالی ایمپلنت و عوارض آن اطلاعات کسب نمایید. در ادامه مطالبی درباره نارسائی ایمپلنت در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

نارسائی ایمپلنت چیست؟

نارسائی ایمپلنت دندان مشکلی است که نادر می باشد. عده ای بر این باور هستند که نارسائی به خاطر پس زدن ایمپلنت از سوی بدن فرد بدون هیچ علتی اتفاق می افتد ولی اینگونه نیست. نارسائی ایمپلنت دندان در واقع همان شکست جراحی ایمپلنت دندان می باشد و این امر حتما علتی داشته و بایستی یکی از عوامل موثر فرد وجود داشته باشد. بعضی از این عوامل مراقبت کم پس از ایمپلنت، عدم تجربه و مهارت دندانپزشک جهت کاشت ایمپلنت و موقعیت سلامتی فرد می باشد که میتواند از عوامل بروز نارسائی ایمپلنت دندان باشد.

دلایل ایجاد نارسائی ایمپلنت دندان

امکان دارد این سوال برای هر کسی پیش بیاید که نارسائی ایمپلنت دندان به چه دلیل بروز می دهد؟ دلایلی که قادر هستند ایمپلنت دندان را باشکست رو به رو نمایند عبارت هستند از:

بیماری دیابت

در افراد ابتلا به دیابت چنانچه مقدار قند خون کنترل نشده باشد، پیشنهاد می کنیم که موقتا جراحی ایمپلنت را انجام ندهند. ولی در مواقعی که دیابت کنترل شده باشد میتوان ایمپلنت را انجام داد ولی احتمال رو به رو شدن با شکست ایمپلنت نسبت به کسانی که این بیماری را ندارند ، بیشتر می باشد. علتش نیز این می باشد که بهبود زخم در افراد دیابتی زمان زیادی می برد.

بیماری های خود ایمنی

این بیماری ها مانعی جهت انجام ایمپلنت نیستند ولی به آن شرط که کنترل شده باشند. بیماری های خود ایمنی چنانچه تحت کنترل باشند و متخصص هم به طور کامل از موقعیت درمان و نوع داروهای مصرفی و تاثیراتشان در فرایند ایمپلنت آگاه باشد، میتوان ایمپلنت را اعمال نمود.

بیشتر بخوانید : مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

مراقبت کم پس از ایمپلنت

درباره دندان های ایمپلنت بارها گفته شده که شباهت بسیار زیادی به دندان های طبیعی دارند و همان قدر احتیاج به مراقبت و رعایت اصول بهداشت دهان و دندان داشته و نیاز است که مراقبات لازم بخوبی انجام گردد. هرگونه کوتاهی کردن در این مورد قادر است باعث عفونی شدن و لق گشتن ایمپلنت دندان و در آخر با شکست فرایند ایمپلنت رو به رو می گردد.

بیماری پری ایمپلنت

به عفونت زیاد در قسمت لثه و استخوان فک، بیماری پری ایمپلنت یا ایمپلنتایتیس می گویند. عفونی شدن این بخش ها موجب تحلیل و نابودی بافت لثه و استخوان فک می گردد که در این حالت ایمپلنت لق شده و در نهایت با شکست ایمپلنت رو به رو می شویم.

بیماری پری ایمپلنتخون رسانی ضعیف به ایمپلنت

فرایند اعمال ایمپلنت توام با ایجاد نمودن زخم جهت کاشت می باشد. در حین درمان ایمپلنت، این زخم ها بایستی ترمیم شوند. در این مابین بعضی از علل مانند استعمال دخانیات روال خونرسانی به ایمپلنت را ضعیف می نماید. خونرسانی کم، روال ترمیم زخم ناشی از عمل ایمپلنت دندان را خیلی آرام و حتی گاهی متوقف می نماید.

متخصص ایمپلنت

برگزیدن متخصص ایمپلنت و کلینیک دندانپزشکی خوب و با اعتبار هم احتیاج به تحقیق زیاد داشته که تجارب لازم را جهت ایمپلنت و توانایی تشخیص در به کار گیری انواع لوازم لازم و متد متناسب با شرایط فرد را دارا باشد. متقاضیان بایستی دندانپزشک را از وضعیت جسمانی خود از لحاظ بیماری ها و داروهای مصرفی مطلع سازند.

مشاوره و رزرو وقت برای ایمپلنت دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از ایمپلنت دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

واکنش آلرژیک

چنانچه فرد به تیتانیوم حساس باشد و جنس ایمپلنت نیز از تیتانیوم باشد باید بدانید که با این شرایط پایه ایمپلنت قادر نمی باشد که به درستی به استخوان فک جوش بخورد بنابراین دندان شل می شود و در این موقعیت ایمپلنت سرامیکی یا زیرکونیا جایگزین خوبی برای ایمپلنت تیتانیوم می باشد.

صدمه در اثر ضربه

بعضی وقتها امکان دارد  ایمپلنت به خاطر ضربه های وارد شده به آن مانند تصادف و یا درگیری یا سوانح ورزشی و … آسیب ببیند که امکان دارد احتیاج به عوض کردن ایمپلنت باشد.

علائم نارسائی ایمپلنت دندان

بدن ما به صورت طبیعی، در برابر هر گونه بیماری علائم مخصوص به خود را نمایان می سازد. پس این علائم ذکر شده را در ادامه را جهت علائم نارسائی ایمپلنت جدی بگیرید.

بی حس شدن نقاط مختلف صورت

حس نمودن درد یا حتی بی حسی در نقاط گوناگون صورت مانند لب، چانه، زبان و یا گونه ممکن است به خاطر صدمه به بافت لثه و استخوان و یا اعصاب دندانی باشد.

علائم نارسائی ایمپلنت دندان

لق شدن ایمپلنت دندان

هر کدام از عاملان بروز نارسائی ایمپلنت، به شل شدگی ایمپلنت دندان می رسد. پس شل شدن دندان ایمپلنت ممکن است نشانی باشد که فرد را مطلع سازد که امکان دارد نارسائی ایمپلنت رخ داده باشد.

دشواری در جویدن

ایمپلنت دندان بایستی کارکردی مثل دندان واقعی فرد داشته باشد یعنی در حالت عادی و سالم نباید در زمان جویدن یا گاز زدن اختلالی وجود داشته باشد که چنانچه غیر این باشد این اختلال قادر است نشانی از نارسائی ایمپلنت دندان باشد.

طعم و بوی بد دهان بعد از لمینت

این مشکل نیز ممکن است به خاطر عدم بهداشت و یا مشکلات عفونی باشد چنانچه بعد از ایمپلنت دندان دچار بو و طعم بد دهان شدید بایستی به پزشک خویش مراجعه نمایید تا دلیل و ناحیه عفونت را تعیین و درمان نماید.

خونریزی

در زمان مسواک زدن صحیح، خونریزی عادی نمی باشد پس در زمان بروز این خونریزی در بین مسواک زدن، آن را جدی گرفته و پزشک خویش را مطلع سازید تا دلیلش مشخص گردد زیرا خونریزی در زمان تف کردن میتواند هشدار از بروز چند عارضه در قسمت لثه و دندان دهد که یکی از آنان قادر است نارسائی ایمپلنت باشد.

التهاب لثه

برخی اوقات امکان دارد بافت لثه در دور ایمپلنت ورم کرده یا قرمز شود که این ممکن است علامتی از عفونت یا اختلالی دیگر جهت ایمپلنت باشد که بایستی پزشک خویش را مطلع سازید.

التهاب لثهتحلیل لثه

تحلیل لثه یکی از مشکلات رایج مرتبط با لثه می باشد. به این شکل که با گذشت زمان لثه و در اثر عللی بافت لثه شلتر شده و اندک اندک به سوی ریشه دندان تحلیل میرود به صورتیکه ریشه دندان دیده می شود و ممکن است موجب درد در این قسمت شود زیرا ریشه دندان در اثر عوامل بیرونی مانند گرما و سرما تحریک گشته و موجب بروز درد می شود. تحلیل لثه به خاطر ضعف بافت پشتیبان ایمپلنت موجب نارسائی ایمپلنت می گردد.

روش های پیشگیری از نارسائی ایمپلنت دندان

یکی از روش هایی که میتوان موجب پیشگیری از نارسائی ایمپلنت شد، دانستن مسبب بروز و شدت یافتن نارسائی می باشد. با دانستن این عوامل فرد قادر می باشد که تا حدود زیادی از این نارسائی جلوگیری نماید. پس بایستی عوامل شکست ایمپلنت یا نارسائی ایمپلنت را شناخت و آنان را جدی گرفت.

بیشتر بخوانید : نحوه جلوگیری از پس زدن ایمپلنت دندان

درمان نارسائی ایمپلنت دندان

مرحله اول برای درمان دندان ایمپلنت شده، عیب یابی آن می باشد که بایستی به دندانپزشک مربوطه مراجعه نموده و موقعیت ایمپلنت را بررسی نمایند و طبق دلیل نارسائی، روال درمان شروع می شود. به طور مثال چنانچه دلیل بیماری پری ایمپلنت باشد نیاز می باشد که طبق تجویز پزشک داروهای لازم را جهت بر طرف شدن عفونت مصرف نمایند. اگر به خاطر ضربه ایمپلنت صدمه ببیند بایستی در صورت نیاز پیوند استخوان جهت تقویت نمودن بافت پشتیبان ایمپلنت صورت گیرد. در صورتی که اختلال به سبب رعایت نکردن اصول بهداشتی باشد، بایستی مراقبات بعد از ایمپلنت را بیشتر اهمیت دهید. چنانچه علت نارسائی ایمپلنت، بیماری های خود ایمنی یا دیابت باشد بایستی با پزشک مربوطه مشورت شود و بیمار تحت کنترل باشد بعد برای ترمیم و یا کاشت ایمپلنت اقدام نمایید.

درمان نارسائی ایمپلنت دندانعفونت ایمپلنت دندان چیست؟

ورم کردن در قسمت ریشه دندان یا لثه را عفونت دندان می نامند. ایمپلنت دندان امکان دارد عوارض و ریسک هایی را با خود داشته باشد. برای اقدام جهت ایمپلنت، به دقت تحقیق نموده و در انتخاب متخصص ایمپلنت خوب تمام سعی خود را به کار گیرید. تجربه و مهارت متخصص ایمپلنت نقش به سزایی را در به حداقل رساندن عارضه ها و ریسکهای پس از ایمپلنت دارد.

مشکلات احتمالی ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان هم مثل هر عمل دیگری امکان دارد مشکلات و ریسکهایی در زمان کم یا زیاد داشته باشد. از عوارض احتمالی ایمپلنت دندان  می توان به این موارد اشاره نمود: عفونت ایمپلنت دندان، شل شدگی ایمپلنت، جراحات و خونریزی در نواحی ایمپلنت، ترک خوردن یا لب پر شدن و یا شکست روکش ایمپلنت دندان

سخن پایانی

در این مطلب درباره نارسائی ایمپلنت دندان یا همان شکست ایمپلنت و علل و علایم و روش های جلوگیری از آن و نیز درمان توضیح داده شد. شکست ایمپلنت مشکلی بسیار کم احتمال می باشد ولی جهت دوری از آن بایستی قبل از انجام ایمپلنت، کلیه جوانب و عاملان تاثیر گذار در نارسائی و شکست ایمپلنت دندان را با وضعیت بدنی خویش تطبیق دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *