عوارض ایمپلنت دندان چیست؟ علائم و راه های پیشگیری

عوارض-ایمپلنت-دندان
دیدگاه : 0 دیدگاه

ایمپلنت از بهترین راه حل های موجود برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است. این روش مزایای زیادی دارد از جمله بهبود ظاهر و عملکرد دندان‌ها، حفظ سلامت استخوان فک و جلوگیری از افتادگی صورت. اما ممکن است در برخی موارد عوارض و مشکلاتی هم به همراه داشته باشد. در این مقاله از وبلاگ کلینیک دندان پزشکی دکتر دادگر به بررسی عوارض ایمپلنت دندان می‌پردازیم. پس اگر شما هم قصد ایمپلنت دندان خود را دارید بهتر است قبل از اقدام به کاشت این مطلب را مطالعه کنید.

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

عوارض کاشت دندان چیست؟ کدام عوارض بعد از جراحی ایجاد می‌شوند؟ احتمال عفونت ایمپلنت چقدر اسن؟ علائم عفونت دندان چیست؟ آیا می‌توان از این عوارض جلوگیری کرد؟ همه این سوال ها ممکن است برای شما هم پیش بیاید. به طور کلی اگر ایمپلنت دندان را به دست متخصص ایمپلنت بسپارید، می‌توان گفت که بدون عارضه و یا با حداقل عارضه این درمان را پشت سر خواهید گذاشت. اما اگر تمایل دارید که عوارض ایمپلنت دندان را بشناسید با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.

انواع عوارض ایمپلنت دندان

انواع عوارض ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان به دو دسته عوارض کوتاه مدت و عوارض بلند مدت تقسیم می‌شوند.

عوارض کوتاه مدت

عوارض ایمپلنت دندان به صورت کوتاه مدت بعد از عمل بروز کرده و اغلب زود گذر هستند. از مهم ترین عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندان می‌توان به درد بعد از عمل، ورم، خونریزی، التهاب و کبودی صورت اشاره کرد.

عوارض بلند مدت

عوارض بلند مدت ایمپلنت به مشکلاتی اطلاق می شوند که بعد از گذشت مدت زمان نسبتاً طولانی بعد از عمل بروز می‌کنند. این مشکلات معمولا به دلیل عدم رعایت مراقبت ها بعد از ایمپلنت دندان روی خواهند داد. از جمله این عوارض عبارتند از: ایجاد آلرژی، شکستگی پروتز ایمپلنت، عفونت، لق شدن ایمپلنت، کنده شدن روکش و مشکلات سینوسی. در ادامه با هر کدام یک از این موارد بیشتر آشنا می شویم.

مشاوره و رزرو وقت برای ایمپلنت دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص ایمپلنت دندان و درمان ریشه دندان ، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از ایمپلنت دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

1. ایجاد آلرژی

با وجود اینکه حساسیت نسبت به پایه تیتانیومی ایمپلنت به ندرت رخ می‌دهد، اما برخی از افراد هستند که دچار واکنش های آلرژیک می‌شوند. از جمله علائم آلرژی می توان به التهاب و تورم اشاره کرد.

2. شکستگی پروتز ایمپلنت

این اتفاق زمانی می‌افتد که فشار یا لود زیاد از حد (دندان قروچه) به روکش وارد شود یا سنگ یا غذای سفتی ناگهانی روی ایمپلنت قرار بگیرد. این مشکل معمولا با درد همراه است و احتمال شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت نیز وجود دارد. در این موارد باید به دندانپزشک مراجعه نمائید تا در صورت امکان پروتز شما خارج گردیده و تعویض شود. برای پرهیز از بروز این مورد بهتر است تا زمان بهبودی کامل از خوردن غذا های سفت، آجیل و… پرهیز کنید.

3. عفونت اطراف ایمپلنت

عفونت اطراف ناحیه کاشت از نگران کننده ترین عوارض ایمپلنت دندان است. این نشانه معمولاً می تواند به فاصله کمی بعد از کاشت دیده شود و یا ماه‌ها و حتی سال‌ها بعد به دلایل متعددی رخ دهد. عفونت می‌تواند همراه با علائمی مانند خونریزی، قرمزی، تورم، خروج چرک، بوی بد دهان و یا حتی تب همراه باشد. در صورت مشاهده این علائم حتما با دندانپزشک خودتان صحبت کنید.

علائم عفونت ایمپلنت

در صورتی که دچار علائم زیر شدید ، به پیش دندانپزشک خود مراجعه کنید، تا معاینه های لازم انجام شود و هر چه سریع جلوی عفونت گرفته شود. در ادامه به بررسی علائم جوش نخوردن ایمپلنت و عفونت می پردازیم:

  • خونریزی مداوم در محل ایمپلنت
اگر خونریزی و ترشحات از محل ایمپلنت به صورت مداوم باشد، نشانه عفونت ایمپلنت است.
  • قرمزی و ورم لثه

یکی از علائم اصلی شروع عفونت ایمپلنت ، قرمزی و متورم شدن لثه می باشد.

  • درد و تب

در صورتی که دچار تب ، خونریزی و درد مداوم باشد ، نشانه بروز عفونت می باشد.

  • بوی بد دهان

بوی بدی که ریشه خاصی نداشته باشد و با مسواک زدن از بین نرود، می تواند یکی از علائم عفونت ایمپلنت باشد.

  • حساسیت به ایمپلنت

یکی از عوامل بروز عفونت، واکنش آلرژیک بدن به ایمپلنت می باشد و این مورد درباره ایمپلنت های نامرغوب شایع تر می باشد.

بیشتر بخوانید: عفونت ایمپلنت دندان

4. لق شدن ایمپلنت

از دیگر عوارض شایع ایمپلنت لق شدن ایمپلنت دندان است. بعد از ایمپلنت دندان برای انجام ادامه مراحل ایمپلنت دندان باید چند ماه صبر کرد. در این مدت استخوان اطراف ایمپلنت رشد کرده و با هم ادغام می‌شوند. اما گاهی ایمپلنت با استخوان ترکیب نمی‌شود. در این شرایط دندانپزشک مجبور است ایمپلنت را خارج کند. بعد از بهبودی کامل ناحیه ایمپلنت می‌توان دوباره برای کاشت دندان اقدام کرد.

5. مشکلات سینوسی

استخوان فک و حفره سینوسی با هم در ارتباط هستند و اگر روند کاشت ایمپلنت دندان به درستی انجام نشود، عفونت و التهاب ایجاد خواهد شد. البته در صورتی که متخصص ایمپلنت این کار را انجام دهد، چنین عارضه ای رخ نخواهد داد.

عوارض ایمپلنت ناشی از اشتباهات پزشکی

در صورتیکه بررسی‌های دقیق انجام و یا توسط فرد متخصص انجام نشود، احتمال موارد زیر وجود دارد:

  • بی حسی گوشه ی لب در برخی موارد ایمپلنت دندان
  • احتمال آسیب به اعصاب فک در کاشت دندان
  • مشکلاتی سینوسی پس از کاشت
  • کاشت ایمپلنت در محل نامناسب که ممکن است عوارضی از نازیبایی تا حتی عدم فانکشن و عدم امکان انجام پروتز بر روی ایمپلنت کاشته شده را داشته باشد.
  • آسیب به ایمپلنتها پس از تحویل پروتز به علت عدم تعیین صحیح تعداد ایمپلنتها: تعداد روکش های متصل به هم نسبت به تعداد پایه های ایمپلنت که در واقع نیروی وارد به ایمپلنت‌ها را تعیین می‌کند. در صورت عدم بررسی و عدم قرار گیری تعداد مناسب با توجه به شرایط فکی هر فرد امکان overload ایمپلنت‌ها و در نتیجه امکان آسیب دیدگی وجود دارد.

 

پیشگیری از عوارض ایمپلنت

بیشتر بخوانید: لق شدن ایمپلنت دندان

پیشگیری از عوارض ایمپلنت

به طور کلی می توان بسیاری از عوارض ایمپلنت دندان را با رعایت نکات پیشگیری از وقوع آن ها جلوگیری کرد. پیشنهاد می‌شوند ، نکاتی که در ادامه گفته می شود حتما جدی بگیرید تا دچار عوارض ایمپلنت دندان نشوید.

1. انتخاب متخصص ایمپلنت با تجربه

با کاشت صحیح و اصولی ایمپلنت می‌توان از بروز بسیاری از عوارض پیشگیری کرد

2. استفاده از ایمپلنت خوب و با کیفیت

ایمپلنت استاندارد و با کیفیت به خوبی با استخوان جوش خورده و سازگازی بالایی با بدن انسان دارد.

3. رعایت نکات و مراقبت های ایمپلنت

ایمپلنت همانند دندان طبیعی نیاز به مراقبت دارد و با مراقبت های دهان و دندان می توان عمر ایمپلنت ها را افزایش داد.

4. در جریان گذاشتن پزشک در مورد بیماری ها ، حساسیت ها و داروهای مصرفی

در صورتی که دچار بیماری های خاص هستید یا از داروهای خاصی استفاده می کنید حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.

5. قطع یا کاهش مصرف دخانیات

سیگار و مصرف دخانیات ممکن است سبب ایجاد عفونت در ایمپلنت دندان بشود و بهتر است مصرف آن را قطع یا کاهش دهید.

6. پیروی از رژیم غذایی مناسب

رژیم غذایی نامناسب مانند استفاده از نوشیدنی های الکلی، گاز دار و حتی نوشیدنی های بسیار داغ و سرد می توانند مشکلاتی را برای شما ایجاد کند. بنابراین لازم است تا دوران بهبودی کامل خود، یک رژیم غذایی متناسب را دنبال کنید.

 

در صورت مشاهده علائم عوارض ایمپلنت باید چه کنیم؟

بهترین و موثرترین اقدام در زمان مشاهده عوارض ایمپلنت دندان مراجعه به پزشک می‌باشد. تا هنگام ملاقات با دندان پزشک بهتر است از جویدن مواد غذایی با ایمپلنت لق شده به طور جدی خود داری کرد. همچنین در صورت افتادن ایمپلنت قطعه کنده شده را دور نیندازید. بلکه آن را تا زمان مراجعه به پزشک نگه دارید.

اگر دچار درد غیر قابل تحمل در قسمت دندان و فک شده اید. حتما از یک مسکن قوی استفاده کنید. همچنین در صورت بروز خونریزی خفیف می توانید از یک گاز استریل جهت بند آوردن خون استفاده کنید.

از دیگر اقدامات مهم در صورت مشاهده عوارض ایمپلنت دندان استفاده از کمپرس یخ و غرغره کردن آب نمک در زمان مشاهده ورم است. این عمل تا حد زیادی به رفع این مشکل کمک می کند.

بیشتر بخوانید: نحوه جلوگیری از پس زدن ایمپلنت دندان

سوالات متداول

در ادامه به رایج ترین سوالات که برای بیماران پیش می‌آید می پردازیم.

1. عفونت ایمپلنت دارای چه علائمی می باشد؟

این علائم به بیماری های لثه شبیه می باشند که نشانه هایی مانند ورم، التهاب، خونریزی و درد به همراه دارند. اگر ترشحات چرکی به وجود بیایند، موجب بد طعم شدن دهان می شوند. بهتر است تا در صورت مشاهده این علائم در طولانی مدت سریعا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.

2. آیا پوسیدگی دندان از عوارض ایمپلنت دندان محسوب شود؟

پایه ایمپلنت دندان که جنسی از تیتانیوم دارد، کاملا در برابر پوسیدگی مقاوم بوده و خطر پوسیدگی به هیچ عنوان آن را تهدید نمی کند.

3. احتمال شکست ایمپلنت دندان چقدر است؟

95 درصد احتمال دارد تا کاشت ایمپلنت دندان با موفقیت به اتمام برسد و در صورتی که دندانپزشک تخصص و مهارت کافی در این زمینه نداشته باشد، احتمال دارد تا با میزان 5 الی 10 درصد، با شکست ایمپلنت دندان رو به رو شوید.

4. آیا ایمپلنت می تواند دلیل بر بروز سرطان در آینده باشد؟

انجمن های دندانپزشکی در داخل و خارج از کشور به خوبی در این باره تحقیق کرده اند و تاکنون هیچ موردی از سرطان فک به دلیل کاشت ایمپلنت دندان رخ نداده است.

5. آیا لق شدن ایمپلنت از عوارض ایمپلنت است؟

در صورتی که درمان توسط متخصص ایمپلنت انجام شود و اگر شما به خوبی توصیه های دندانپزشک خود را عمل کنید، ایمپلنت دندان لق نخواهد شد. اگر شما چنین احساسی داشتید، ممکن است تا مربوط به تاج دندان و یا پیچ باشد. اگر قطعه ای از دهان شما افتاد، آن را نگه دارید و فورا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.

سخن پایانی

ایمپلنت های دندانی دارای درصد موفقیت های بسیار بالایی هستند و حدود 97 درصد طبق ایمپلنت موفقیت گزارش شده است. اما ممکن است در برخی اوقات درمان ایمپلنت با مشکلات و عوارض مواجه شود. اصولاً اگر ایمپلنت دندان توسط یک متخصص ایمپلنت انجام شود دچارخطرات ایمپلنت نمی شود و احتیاج به نگرانی وجود ندارد. برای پیشگیری از بروز عوارض ایمپلنت می‌توانید به کلینیک دندان پزشکی دکتر دادگر مراجعه کنید. در این کلینیک از آخرین تجهیزات و ایمپلنت ها استفاده می‌شود تا از بروز این عوارض جاوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *