آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟

دیدگاه : 0 دیدگاه

اشخاص بسیاری با گذشت مدت ها؛ به علت های زیادی نظیر پیر شدن؛ کشیدن دندان و دیگر عوامل دندان های خود را از دست خواهند داد. این مسئله نه تنها سبب به وجود آمدن مشکلاتی در لبخند و ظاهر می شود بلکه موجب در درست غذا خوردن و جویدن هم موثر می باشد؛ به همین دلایل عده زیادی از افراد در جستجوی یک راهکار همیشگی ضمن جایگزین نمودن دندان های نداشته خود می باشند. در سال های اخیر دندان مصنوعی و پروتز بین مردم بسیار شایع بود؛ به دلیل مشکلات متعددی که این روش به وجود می آورد سبب شد که یک راهکار جدید و با قابلیت های بهتری را جایگزین آن نمایند که ایمپلنت دندان پوسیده نام دارد.

ایمپلنت دندان یعنی چه؟

یک نوع روش، ضمن جایگزینی دندان های مصنوعی ایمپلنت می باشد، که در حال حاضر از آن به عنوان یک درمان ضمن پر نمودن دندان های خالی شده می باشد. در حقیقت ایمپلنت یک نوع میله کوچکی به شکل پیچ می باشد که در یک جراحی در قسمت داخلی فک وارد می شود؛ ضمن این که به استخوان نواحی آن جوش بخورد، و به عبارتی آن را برای تاج مصنوعی دندان آماده می کند.در حقیقت پایه ایمپلنت به نوعی کار ریشه دندان را می کند و روکش آن به عنوان تاج دندان. از این رو این روش احتیاجی به تکیه دندان های نواحی ندارد و درون استخوان فک مقاوم و ثابت می ماند. روند جوش خوردن استخوان و ایمپلنت را با هم؛ یکپارچه شدن استخوان می نامند.

ایمپلنت دندان پوسیده

آیا امکان خرابی و پوسیده شدن ایمپلنت وجود دارد؟

درست است که ایمپلنت دندان یک راهکار بی نظیر برای بیمارانی که دندان های خود را از دست داده اند می باشد. ولیکن این روش هم در دراز مدت ممکن است ایمپلنت دندانی پوسیده شود؛ بی شک که ایمپلنت دندان استحکام و مقاومت بیشتری  در مقایسه با بریج دندان دارد ولی در برابر صدمه دیدگی به طور صد درصدی ایمن نخواهد بود.

درصورت ایمپلنت دندانی پوسیده و خراب می شود که حین ریکاوری و روند بهبود در موارد متفاوتی همچون؛ استعمال سیگار و دندان قروچه کشیدن قرار بگیرد یا این که فرد دچار یک نوع بیماری سیستم ایمنی باشد بیشتر می باشد. نا گفته نماند که تاج دندان سرامیکی و جنس پایه ایمپلنت تیتانیوم می باشد و در برابر خرابی و پوسیدگی مقاومت بالایی دارد ولیکن لازم است بدانید که موارد زیادی ممکن است علت به وجود آمدن ایمپلنت دندانی پوسیده باشد؛ برخی از این موارد عبارت است از افتادن پایه ایمپلنت،شکستن دندان مصنوعی و ترک خوردن آن.
از این رو لازم است بدانید، این که تاج مصنوعی و ایمپلنت های دندانی بسیار مقاوم هستند در مقابل خرابی و پوسیدگی دلیل بر رعایت نکات ضمن نگهداری آن نمی باشد و امکان این که ایمپلنت دندانی پوسیده شود افزایش می یابد و میزان خرابی آن حتی بیشتر از سایر دندان  های فرد می باشد .

مشاوره و رزرو وقت برای درمان ایمپلنت دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از درمان ایمپلنت دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

چه عادت هایی از ایمپلنت دندانی پوسیده پیشگیری می کند؟

بی شک که هیچ دندان مصنوعی‌، همانند دندان های طبیعی خود شخص نخواهد شد؛ ولیکن کاشت ایمپلنت و نصب آن، امکان راحتی بیشتر حین خوردن غذا ها و جذابیت لبخند را فراهم می سازد. این که چه تعداد دندان ایمپلنت و جایگزین کرده باشید تفاوتی ندارد، در هر حالت می بایست ضمن حفاظت از هزینه ای که پرداخت نمودید برخی از عادت های نادرست که ایمپلنت دندانی پوسیده می نماید؛ بپرهیزید. چرا که در صورتی که به انجام این موارد ادامه دهید؛ امکان اینکه ایمپلنت دندانی پوسیده و خراب شود به شدت افزایش خواهد یافت و موجب صدمه دیدن آن و در نهایت افتادن ایمپلنت می شود.

از سیگار کشیدن بپرهیزید

چنانچه تا به حال به دندان پزشکی ضمن کاشت ایمپلنت مراجعه کرده باشید؛ قطعا از شما در رابطه با سیگار کشیدن سوال خواهد شد و اگر پس از جراحی کاشت ایمپلنت نیز به این کار خود ادامه بدهید ، امکان شکستن ایمپلنت به طور تقریبی۲۰ درصد بالا می رود. علاوه بر این موارد، سیگار کشیدن پس از جراحی ایمپلنت سبب افزایش درد در نواحی ایمپلنت می شود و فرآیند بهبود یافتن آن هم به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت. از این رو چنانچه فردی به مدت سه هفته قبل از ایمپلنت و دو ماه پس از تمام شدن روند درمان از سیگار کشیدن خودداری نماید، موفقیت جراحی آن درصد بیشتری خواهد داشت.بنا بر دلایل ذکر شده توصیه می شود چنانچه به نصب ایمپلنت احتیاج دارید ، از استعمال دخانیات بپرهیزید.

بیشتر بخوانید :درمان ریشه دندان جلو (عصب کشی دندان جلو)

بهداشت دندان و دهان فردی خود را رعایت نمائید

یک مورد دیگر که ایمپلنت دندانی را پوسیده و خراب می کند، لق شدن ایمپلنت و یا بروز عفونت می باشد. که در صورت چنین اتفاقی پزشک  مجبور می شود پایه ایمپلنت را بیرون بیاورد و یک ایمپلنت دیگر جایگزین آن نماید؛ و بروز چنین مشکلاتی برای ایمپلنت، رعایت نکردن بهداشت فردی بیمار می باشد. بنابراین می بایست با مسواک زدن صحیح از ایمپلنت های دندان خود محافظت نمائید. نا گفته نماند که مسواک باید نرم باشد و دو بار در شبانه روز زده شود. یک مورد دیگر هم نخ دندان می باشد که در پیشگیری از بروز بیماری های دندان و دهان کمک به سزایی می کند.

بهداشت دندان و دهان فردی خود را رعایت نمائید

به علاوه این موارد، ابزار های مخصوص دیگری وجود دارد که آب را دهان فرد اسپری می نماید و ذرات باقی مانده غذا و پلاک ها را از بین میبرد. همچنین بعضی از برند ها نیز مسواک هایی را ضمن دندان های ایمپلنت شده طراحی و تولید نموده اند که مناسب این کار می باشد و برای تمیز نمودن ایمپلنت گزینه ی بسیار مناسبی می باشد. برای جلوگیری از بروز عفونت و اینکه ایمپلنت دندانی پوسیده نشود بهترین کار، چک نمودن کاشت ایمپلنت توسط دندان پزشک مورد نظر به صورت جلسه ای می باشد.

کنترل نمودن بیماری دیابت

اطلاعات مختلف منتشر شده در مجلات ایمپلنتولوژی نشان می دهد که، دیابت یک عامل مهم در خراب شدن و پوسیدگی دندان است چرا که بیماری دیابت امکان بروز مشکلات لثه ای را افزایش می دهد. و کنترل نکردن به موقع قند خون، امکان مبتلا شدن به peri_implantities بعد از نصب ایمپلنت را بیشتر می کند و در آخر سبب تحلیل شدن استخوان در نواحی پایه ایمپلنت و صدمه دیدن آن می شود. ولیکن افرادی که قبل از کاشت ایمپلنت بیماری خود را با رژیم های مناسب غذایی و امور ورزشی کنترل می نمایند ایمپلنت دندانی پوسیده نخواهند داشت و درصد زود خراب شدن آن به حداقل می رسد.

انجام چه اموری موجب پوسیدگی ایمپلنت دندان می شود؟

نخ دندان نکشیدن

به هیچ عنوان نباید با تصور به این که ایمپلنت های دندان در مقایسه با پوسیدگی در اثر باقی مانده غذا ها و باکتری ها مقاومت دارد؛ به آن رسیدگی نکنید و فکر کنید احتیاجی به رعایت بهداشت ندارد، بلکه رعایت این نکات در دهان و دندان در پیشگیری از بیماری های لثه ،فک و استخوان تاثیر چشمگیری دارد. دلایل بسیاری وجود دارد که نشان دهنده اهمیت نخ دادن کشیدن می شود. یک مورد این که سبب از بین رفتن پلاک های موجود میان دندان ها می شود. مورد دوم این است که این پلاک ها با مسواک زدن معمولی بر داشته نمی شود، و نخ دندان کشیدن از رشد نمودن میکروب ها و باکتری ها در نواحی عفونت لثه پیشگیری می نماید.که این امر بسیار نقش مهمی در ماندگاری و حفظ ایمپلنت های دندانی دارد و موجب می شود ایمپلنت های دندانی پوسیده نشود.

بیشتر بخوانید :دوام دندان عصب کشی شده چقدر است؟

به طور مرتب به دندان پزشک مراجعه نکردن:

یک نکته حائز اهمیت ضمن پیشگیری از پوسیده شدن ایمپلنت دندان ها، تمیز نمودن ماهرانه و مرتب لثه و دندان ها می باشد. برخی مواقع هم ممکن است با نخ دادن کشیدن و مسواک هم جمع شدن پلا‌ک ها بر روی سطح دندان سبب تغییر رنگ دندان به زرد شود. ولیکن چنانچه هر شش ماه توسط دندان پزشک ، ایمپلنت تمیز شود همه ی رسوب های مضر از سطح دندان و نواحی لثه را از بین میبرد  و از به وجود آمدن صدمات جدی که باعث می شود ایمپلنت دندانی پوسیده شود جلوگیری می نماید .

از ایمپلنت به عنوان ابزار استفاده نکنید

چنانچه عادت دارید که سر خودکار یا ناخن خود را بجوید می بایست اقدام به ترک آن نمایید. این که ایمپلنت های دندان از مواد پیشرفته و با استفاده از تکنولوژی های جدید طراحی شده است دلیل بر این نمی باشد که از آن برای جویدن هر چیزی جز غذا استفاده نمود. جویدن هر جسم سفت و محکمی همچون پوست آجیل و یخ و یا باز نمودن در نوشابه و بطری سبب صدمات جدی و شکستن ایمپلنت می شود و ایمپلنت دندانی پوسیده خواهد شد  و به خاطر داشته باشد هر گونه استفاده نادرست از ایمپلنت موجب ترک خوردن و شکستن آن خواهد شد.

ایمپلنت دندان پوسیده

سخن پایانی

بر اساس مطالب مفیدی که در این متن مطالعه نمودید با انواع عواملی که موجب خراب شد ایمپلنت دندان میشد به درستی آشنا شده اید. از این رو چنانچه کاشت ایمپلنت انجام داده اید ولیکن راجع به آن هیچ نوع آگاهی ندارید پیشنهاد ما به شما بالا بردن اطلاعات خود در این باره می باشد چرا که هر چه میزان آگاهی خود را افزایش دهید؛ احتمال اینکه ایمپلنت دندانی پوسیده و خراب شود کاهش خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *