دوام دندان عصب کشی شده چقدر است؟

دندان عقل
دیدگاه : 0 دیدگاه

دندان‌ها یکی از مقاوم‌ترین اعضای بدن انسان‌ها محسوب می‌شوند. با وجود این به خاطر دلایل زیادی امکان آسیب و صدمه دیدن آنها وجود خواهد داشت که دندان‌های انسان را آماده عفونت می‌کند. دندان عصب کشی شده یکی از شیوه‌ها برای درمان و از بین بردن عفونت می‌باشد که این شیوه درمانی مستقیما ریشه دندان را درمان می‌کند.
دندانپزشکان بعد از برطرف کردن عفونت دست به عصب کشی دندان می‌زنند. درمان ریشه عموما با موفقیت انجام می‌شود. اما نکاتی در این رابطه نیز وجود دارد که اطلاع از آنها کم اهمیت نیست. در ادامه این نوشته به طور کوتاه به بررسی دندان عصب کشی شده می‌پردازیم.

عصب کشی دندان چیست؟

دندان عصب کشی شده یک نوع درمان برای دور کردن عونت داخل دندان می‌باشد. در طول این کار، پالپ کثیف و عصب دندان دور می‌گردد. بعد از آن بخش داخلی دندان ضد عفونی و تمیز خواهد شد. در مرحله بعدی از مراحل دندان عصب کشی شده، یک تاج بالای دندانی که پر شده است قرار خواهد گرفت.
توجه داشته باشید که پزشک با درمان ریشه دندان سلامت دندان را به شما باز خواهد گرداند. به این شکل دیگر نیازی به کشیدن دندان نخواهد بود. یعنی با بهره گیری از این شیوه، دندان کار طبیعی خود را ادامه خواهد داد.

دندان عقل

مزایای عصب كشی دندان

دندان عصب کشی شده دارای ویژگی‌های زیادی است. از مهم‌ترین ویژگی‌های آن می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • این شیوه باعث از بین بردن درد می‌شود.
  • دندان عصب کشی شده باعث سلامت دهان و دندان می‌گردد.
  • سلامت دندان آلوده بازیابی می‌شود.
  • از کشیدن دندان جلوگیری خواهد شد.

طول عمر عصب كشی

در این شیوه برای دور کردن درد و همین طور بازیابی دندان، پالپ و عصب کثیف و عفونی دندان دور می‌شود و دندان پاکسازی می‌گردد و ضد عفونی خواهد شد. چنان که در اول اشاره کردیم، درصد موفقیت در این شیوه از درمان که درمان ریشه دندان است خیلی بالا می‌باشد. در اکثر موارد، دندان‌هایی که به شیوه عصب کشی مورد درمان قرار می‌گیرند، طول عمر آنها بیشتر می‌شوند.

مشاوره و رزرو وقت برای عصب کشی دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دیافت نوبت و اطلاع از درمان ریشه دندان (عصب کشی) با شماره های زیر تماس بگیرید.

عوامل موثر بر طول عمر دندان عصب کشی شده

در بعضی از موارد با وجود این که درمان ریشه دندان موفقیت آمیز است، عواملی بر طول دوره درمان و همین طور بر طول عمر دندان موثر است. از مهم‌ترین عواملی که بر موفقیت دندان عصب کشی شده تاثیرگذار است می‌توان به این موارد اشاره نمود:
در مراحل اولیه درمان ، ریشه‌ای در داخل دندان نمی‌باشد. اگر که ریشه‌ها نابود شوند ، می‌توان باکتری‌ها را هم نابود کرد. اما با این وجود امکان زیاد شدن و به وجود امدن عفونت دوباره هم وجود دارد.
اگر که در طول درمان آب دهان وارد دندان شد، دندان کثیف شده و عفونت دیگری به وجود می‌آید.
اگر تاج دائمی خیلی دقیق در محل خود گذاشته نشود ، دندان در مقابل باکتری‌ها و بقیه عوامل آلوده کننده دچار صدمه و اسیب میشود.

در صورتی که به چهره و یا بر دندان ضربه‌ای وارد گردد، امکان صدمه دیدن تاج دندان و همین طور آمدن باکتری‌ها به داخل آن وجود دارد.
بعد از انجام دادن عصب کشی، دندان برای این که تاج بر روی آن قرار گیرد آماده است. در صورتی که تاج در موقع مشخص بالای دندان گذاشته نشود ، دندان دچار خطر خواهد شد.
بیشتر بخوانید :چه داروهایی بعد از عصب کشی توصیه می گردند ؟

شیوه افزایش دوام دندان عصب کشی شده

عوامل مختلفی بر افزایش دوام و عمر دندان عصب کشی شده موثر است. از مهم‌ترین این عوامل می‌توان به این موارد پایین اشاره نمود:
پزشک باید ترمیم دائمی دندان را برای شما انجام دهد. یعنی این که بعد از تمیز نمودن ریشه‌ها از تمام باکتری‌ها و مواد پرکننده و همین طور بعد از نصب تاج سلامت آن‌ها به دست بیاید. بنابراین از این فرایند اطمینان حاصل نمایید.
همواره باید به بهداشت دهان و دندان خود دقت کنید و آن را به نحو احسن رعایت نمایید. یعنی حداقل سه مرتبه در هر روز باید از نخ دندان استفاده نمود و مسواک کرد. (به خصوص بعد از صرف غذا و قبل از خواب)

خیلی از مردم به اشتباه گمان می‌کنند دندانی که عصب کشی شده است برای همیشه ایمن باقی خواهد ماند. در صورتی که ممکن است حفره‌هایی در آن به وجود بیاید. از آن جا که داخل دندان عصبی نیست ، در هنگام به وجود امدن این مشکل دردی را احساس نمی‌کند.

به همین خاطر قطعا باید بهداشت دهان و دندان را رعایت نمایید و به شکل منظم به پزشک مراجعه نمایید.
در صورتی که آبسه است و یا شکستگی در دندان وجود دارد در این صورت‌ها احساس درد دارید. همین درد بیانگر وجود مشکلی در دندان است. بنابراین در صورت بروز چنین مشکلی به پزشک متخصص مراجعه شود.

عصب کشی دندان

عوامل موثر در خرابی دندان‌های عصب کشی شده

فقط امکان خراب شدن پنج درصد از دندان‌هایی که در آن‌ها عصب کشی انجام شده شده است وجود دارد. در بیشتر موارد ، عصب کشی با موفقیت صورت می‌گیرد و خرابی اتفاق نمی‌افتد. توجه کنید که برخی از دندان‌ها چند ریشه دارند که فقط یکی از این ریشه‌ها آلوده می‌باشند.

اگر که بقیه ریشه‌ها در طول درمان آلوده گردند، دوباره به عصب کشی نیاز خواهند داشت. به شکل کلی عوامل متعددی بر روی خراب شدن دندان‌های عصب کشی موثر است که مهم‌ترین این عوامل شامل موارد پایین می‌باشد:
یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث خراب شدن دندان عصب کشی شده می‌شود رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می‌باشد. متاسفانه یکسری عادت‌های اشتباه برای بهداشت دهان و دندان در ما به خصوص در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود که نه تنها به بهداشت دهان کمک نمی‌کند که باعث آلودگی بیشتر می‌شود.

چنانچه که بیان شد، بعضی از دندان‌ها چندین ریشه دارند. اگر که یکی از ریشه‌های دندان دچار عفونت گردند و امکان شناسایی هم وجود نداشته نباشد، باید خیلی سریع برای درمان آن اقدام نمود. توجه نکردن به این نکته می‌تواند سبب از بین رفتن دندان شما گردد.

توجه کنید که با گذر زمان، دندان‌های شما ضعیف‌تر می‌شوند و آلودگی‌ها به داخل آن‌ها نفوذ خواهند کرد. البته این چیز خیلی کم رخ می‌دهد. با این وجود باید این قضیه را در نظر بگیرید.
هیچ شیوه پزشکی نمی‌تواند دوام دندان را به شکل صد درصدی تضمین نماید. اما اگر خیلی خوب از دندان مراقبت نمایید، احتمال موفقیت بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید : تاثیر ایمپلنت دندان در زیبایی

دوام دندان عصب کشی شده

عصب کشی یک نوع درمانی است که به وسیله متخصص عصب کشی انجام خواهد شد. این درمان زمانی صورت می‌گیرد که شخص به دندان درد خیلی زیاد و فضای درونی دندان و همین طور پالپ دندان ، دچار التهاب و همچنین عفونت شده است. در پروسه درمان ریشه، پالپ دندان که آغشته به عفونت گردیده خالی کردن و ضدعفونی نمودن آن و بعد از آن به وسیله مواد مخصوص پر می‌گردد تا از وارد شدن تمام انواع میکروب و کثیفی به دندان جلوگیری گردد. همه این مراحل به دست متخصص عصب کشی صورت می‌گیرد. در این بین مراقبت‌هایی که بعد از عصب کشی است به شدت بر دوام دندانی که عصب کشی شده است کمک خواهد کرد که یکی از عوامل خیلی مهم مراقبت کردن از دندان تحت درمان می‌باشد.

عصب کشی دندان

دوام و ماندگاری دندان در این روش درمانی

هنگامی که دندان عفونی و ملتهب می‌گردد بافت آن سبب افت مقاومت گردیده و بعد از درمان عصب کشی هم ضعیف خواهد شد. به همین خاطر پزشکان به وسیله ترمیم مناسب یا به کمک روکش دائمی، از دندان برای یک زمان طولانی‌تر مراقبت خواهند کرد.
دوام دندانی که مورد عصب کشی قرار گرفته به موقعیت و همین طور به محل دندان هم بستگی خواهد داشت، دندان‌هایی که در قسمت جلویی دهان هستن به خاطر این که تک ریشه اند، درمان و دسترسی راحت تری خواهند داشت و برای جویدن هم فشار کمتری به این قسمت‌ها وارد می‌گردد.

اما دندان‌هایی که در قسمت عقب هستند و برای جویدن از آن‌ها استفاده می‌شود و فشار زیادتری را متحمل خواهند شد، تعداد ریشه‌های آن‌ها هم بیشتر می‌باشد و دسترسی و درمان این دندان‌ها هم پیچیده‌تر می‌باشد.
دندان‌هایی که در قسمت جلو هستند بعد از عصب کشی به روکش احتیاجی ندارند اما دندان‌هایی که در قسمت عقب هستن برای بیشتر کردن مقاومت باید حتما از روکش استفاده کنند.

چگونه بعد عصب کشی از دندان مراقبت کنیم؟

رعایت کردن نکاتی که در این جا می‌آید می‌تواند در دوام و عمر دندان تاثیر خوبی داشته باشد:

  • رعایت کردن اصولی بهداشت در مراقبت از دهان و دندان
  • استفاده کردن همیشگی و درست از مسواک و نخ دندان
  • چکاپ و بررسی دندان و مراجعه کردن منظم و دوره‌ای به پزشک
  • پرهیز کردن از مصرف بیش از اندازه از غذاها و نوشیدنی‌های سرد، داغ و انواع شیرینی جات

در صورتی که این نکات رعایت شود قطعا دندان های سالمی خواهیم داشت و اگر این مراقبت ها اعمال نشود بعد از یک مدت عصب کشی دندان های شما دوباره خراب می شوند.

عصب کشی

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با دوام دندان عصب کشی شده و همین طور در رابطه با عوامل تاثیرگذار در طول عمر آن مطالبی بیان شد.
دندان یکی از اعضای مهم بدن انسان است که انسان باید ابتدا به فکر سلامت آن باشد تا آلوده و خراب نشود اما در صورتی که دندان انسان دچار عفونت و خرابی شد فورا به پزشک مراجعه کند و آن را درمان کند. عصب کشی یکی از شیوه‌های درمانی است که درصد موفقیت آن هم خیلی بالا می‌باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *