علت رشد دندان عقل چیست؟

دندان عقل
دیدگاه : 0 دیدگاه

دندان‌های انسان یکی از اعضای خیلی مهمی است که در طول زندگی انسان به آن نیاز دارد. دندان‌ها دارای انواع مختلفی و با نام‌های مختلفی است. هر یک از این انواع مختلف دندان در یک سن مشخصی تشکیل شده و رشد می‌کنند که این بنابر حکمت و نیازی است که انسان در هر برهه از زندگی به آن‌ها نیازمند است.
یکی از انواع دندان‌ها دندان عقل است که به دندان‌های انتهایی دهان گفته می‌شود. در این مقاله در رابطه با رشد دندان عقل مطالبی بیان خواهد شد.

دندان عقل چیست ؟

دندان عقل از جمله دندان‌های دائمی انسان می‌باشد که آخرین دندان دائمی در قسمت فک است و در این قسمت رشد خواهد کرد. این دندان در سن تقریبا هجده تا بیست و پنج سالگی در دهان ظاهر می‌شوند. این دندان عموما به خاطر وجود مشکلاتی که برای او و بقیه دندان‌های دیگر به وجود می‌آورد عمدتا به دست پزشک متخصص کشیده می‌شود.
دندان‌های عقل در قسمت پشتی دندان‌های آسیاب رشد می‌کنند. دندان‌های عقل عموما چهار تا است اما در برخی افراد امکان دارد دو یا سه عدد در قسمت فک آن رشد نماید و حتی در بعضی از اشخاص هم امکان دارد اصلا دندان عقلی نداشته باشند.
در بعضی از انسان‌ها هم دندان‌های عقل به شکل کامل رشد نخواهد کرد و در پایین لثه‌ها خاهند ماند به دندان عقلی که مشاهده نمی‌شود و اصلا رشدی ندارد دندان عقل نهفته گفته می‌شود. دندان عقل نهفته اصلا رشد نخواهد کرد و بقیه دندان‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

دندان عقل

رشد دندان عقل

رشد دندان‌هایی که پس از دندان آسیاب قرار دارند، رشد دندان عقل نامیده می‌شوند. به طور کلی چهار نوع دندان عقل خارج می‌شود. هنگامی که این دندان‌ها آغاز به رشد می‌کنند، عموما سبب درد در قسمت فک می‌گردد. مقدار این درد امکان دارد غیر قابل تحمل باشد.
با توجه به اینکه این نوع از دندان‌ها سبب ایجاد درد می‌گردد مراجعه کردن به پزشک متخصص موثر و مفید خواهد بود. با معاینه‌ای که پزشک از دندان شا انجام خواهد داد جواب پرسش‌هایی مثل آیا دندان خود به خود خارج می‌شود؟ یا این که نیاز به جراحی است؟ واضح می‌شود. بعد از این که پزشک معاینه را انجام داد شیوه درمانی را برای هر شخص تعیین خواهد کرد.

بیشتر بخوانید : کانال ریشه دندان چیست؟

دندان عقل در چه سنی رشد می‌کند؟

به طور عادی چهار دندان عقل در قسمت فک تشکیل شده و رشد میکند. سن رشد دندان عقل تقریبا از سن هشت تا ده سالگی در قسمت فک آغاز به رشد خواهد کرد و تا سن تقریبا هفده سالگی به این رشد خود ادامه خواهد داد و عموما در سن هجده سالگ تا بیست سالگی ظاهر می‌شوند. رشد دندان عقل خیلی کم و آرام اتفاق می‌افتد به شکلی که در برخی موارد در سنین بالاتر از بیست سالگی هم مشاهده نخواهند شد و اگر رشد دندان عقل در همین شکل بماند به آن دندان عقل نهفته گفته می‌شود که در این هنگام باید برای کشیدن دندان عقل به کلینیک مراجعه کنید.

 رشد دندان عقل

علت وجود دندان عقل در دهان:

شاید از خود سوال کنید که چرا انسان دارای دندان عقل است و این دندان چه سوی برای انسان دارد.
برای جواب به این پرسش باید پروسه تکامل انسان را مورد بررسی قرار دهیم.
دندانهای عقل انسان قبل از این که آتش کشف شود به وسیله انسان و طبخ غذا را یاد بگیرد، خیلی برای انسان کارایی داشت.
در آن ایام از گوشت خام، دانه‌ها و انواع حبوبات و همین طور از ریشه گیاهان مصرف می‌نمودند.
در صورتی که دندانهای عقل وجود نداشته باشد، تعداد دندانهای آسیاب دهان برای این که غدا به خوبی جویده شود کافی نبود.
اینکه دندانهای عقل بعد از این که انسان به سن بلوغ می‌رسد آغاز به رشد می‌نماید، به این خاطر است که اگر در طول زمان بعضی از دندان‌های عقبلی خود را از دست دهید بتوانید از دندانهای عقل کمک بگیرید.
دارا بودن یک سری دندان‌هایی که در قسمت عقب فک شما است خود خود امتیاز می‌باشد که پروسه تکامل برای شخص فراهم نموده است.
به همین شکل ما انسان‌ها تدریجا آغاز به خوردن غذاهای نرم‌تر نموده‌ایم و به سمت این غذاها روی آوردیم.
و با گذر زمان بهتر و بیشتر از دندان‌های خود مراقبت نمودیم. در نتیجه الان به کمک این دندان‌ها نیازی نیست.

مشاوره و رزرو وقت برای درمان دندان عقل در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از درمان دندان عقل با شماره های زیر تماس بگیرید.

چرا هنوز هم دندانهای عقل رشد می‌کنند؟

در اینجا این پرسش مطرح می‌گرد که اگر از این به بعد به دندان‌های عقل احتیاجی نداریم، چرا رشد این دندان‌ها در طول تکامل دومرتبه به خودی خود متوقف نمی‌گردد؟
اولا باید گفت این دندان‌ها در سی و پنج درصد از جمعیت مردم جهان اصلا صورت نمی‌گیرند و این اشخاص مشکلی از نظر نبود این دندان‌ها احساس هم نمی‌کنند.
اما در رابطه با شصت و پنج درصد دیگر، وجود دندان‌های عقل برای آن‌ها چالش زا و مشکل ساز شده است.
حتی اگر هدف از این دندان حل نمودن یک مسئله و مشکلی بوده ، دیگر آن مسئله و مشکل هم وجود ندارد.
فک انسان از زمانی که آتش کشف شده و از دندانهای عقل در زمان هنگام غذا خوردن استفاده نشده است، کوچکتر و جمع‌تر شده است.

رشد دندادن عقل

اما متاسفانه ژنهایی که سایز فک را مشخص می‌کنند با ژنهایی که تعداد دندان‌ها را تعیین می‌کنند فرق دارند.
در نتیجه فکهای ما انسان‌ها باید بستری برای سی و دو عدد دندان قرار گیرند.
اما به دلیل این که دندان‌های عقل دیرتر از بقیه دندان‌ها آغاز به رشد می‌کنند، این نوع دندانها به شکلی در کنار بیست و هشت دندان دیگر مجبورا جا خوش خواهند کرد.
و عموما سبب به وجود آمدن درد و مشکل می‌شوند.

انواع دندان عقل:

دندان عقل چند نوع است:
۱-یک نوع از دندان عقل به شکلی می‌باشد که کامل و بدون مشکل خارج شده و رشد می‌کند.
۲-نوع دیگر از این دندان‌ها زمانی است که سن انسان از بیست و پنج سالگی هم عبور کرده و دندان هم الان در دهان نماین نشده است.
اما بعد از معاینه و رادیوگرافی معلوم می‌گردد که دندان به شکل پنهان در قسمت فک وجود دارد.
این نوع از دندان را دندان عقل نهفته نامگذاری کرده‌اند که به خاطر عدم وجود فضای کافی رشد دندان عقل اتفاق نمی‌افتد.
۳-نوع دیگر از دندانهای عقل نیمه نهفته می‌باشد که نصف دندان خارج شده و نصف دیگر آن باز هم به خاطر عدم وجود فضای کافی بیرون نشده است.
بعضی از افراد هم وجود دارند که اصلا دندانهای عقل در دهان آن‌ها به وجود نیامده است.
برای اطلاع از وضعیت دندانهای عقل داخل دهان انسان، شخص باید بعد از هفده سالگی با مراجعه کردن به پزشک از وضعیت آن‌ها اطلاع حاصل نماید. تا اگر مشکلی وجوود دارد برای آن به فکر چاره‌ای باشد.

بیشتر بخوانید : آیا کشیدن دندان عقل لازم است؟

جراحی این دندان

جراحی دندان عقل عموما به خاطر کجی آن و یا مخفی بودن آن مشکل می‌باشد که در این صورت به خاطر کمبود فضای استخوان در قسمت فک رشد دندان عقل به شکل کج خواهد بود و نمیتواند به شکل کامل و سالم بزرگ شود که در این صورت دندان درد ناک خواهد شد و به دندان‌های کناری خود و همین طور استخوان فک فشار زیادی وارد خواهد کرد.
در این صورت که بعد از انجام معاینه و مشاوره کردن با پزشک تصمیم به جراحی دندان عقل خواهید گرفت که دندان عقل را جراحی نمایید و آن را از فک خارج کنید. ماندن دندان عقل به صورت مخفی و یا کج سبب صدمه‌های دیگری همانند لقی دندان‌های کناری و تغییر کردن فرم دندان‌های دیگر خواهد شد به دلیل این که در این وضعیت با فشاری که به دندان‌ها و استخوان وارد خواهد کرد سبب بهم ریختگی شکل و حالت بقیه دندان‌ها می‌گردد.

درد دندان

دندان عقل پایانی تری دندان است که در استخوان فک قرار دارد و به همین خاطر عموما در زمان مسواک کردن و بهداشت دهان با غفلت مواجه می‌گردد و جای جمع شدن مواد غذایی است. همین چیز باعث پوسیدگی دندان عقل و به دنبال آن باعث درد دندان عقل می‌گردد.

درد دندان عقل در زمان پوسیده شدن به خاطر نزدیکی به عصب باعث پخش در همه جای فک می‌گردد و عموما تشخیص دقیق درد دندان برای پزشک کار سختی می‌باشد.
درد دندان عقل خیلی سخت و طاقت فرساتر از درد بقیه دندان‌ها می‌باشد و اگر خیلی فوری به آن رسیدگی نکنید سبب ایجاد عفونت در دندان و در قسمت لثه می‌گردد. پس مراجعه کردن به پزشک متخصص و مجرب برای این که درد دندان عقل را تشخیص دهد خیلی مهم می‌باشد.

یکی از دلایل درد دندان عقل این پوسیدگی‌های کوچک است که در این مواقع درد دندان در هنگام شب برای شما بیشتر است، باید خیلی سریع برای رسیدگی به متخصص متخصص مراجعه نمائید. در مراحل ابتدایی پوسیدگی دندان به وسیله ترمیم و دور کردن پوسیدگی مشکل برطرف می‌شود و تا چندین سال می‌توان از آن استفاده کرد.

رشد دندان عقل

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با علت رشد دندان عقل مطالبی بیان شد. دندان‌های انسان که یکی از اعضای حیاتی انسان است به شدت در زندگی انسان و سبک زندگی او تاثیرگذار است. دندان‌های انسان دارای انواع مختلفی است و هر یک به شکلی در یک سنی رشد می‌کنند که رشد دندان عقل یکی از این‌ها می‌باشد. در سن خاصی بیرون می‌شود و در دهان همه مردم هم نیست و یک درصد خاصی از مردم دنیا این دندان را ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *