درمان مجدد ریشه دندان

عصب کشی دندان
دیدگاه : 0 دیدگاه

دندانی که درمان ریشه روی آن انجام شده است می تواند سال ها دوام بیاورد، به خصوص اگر به طور مناسب پس از درمان ریشه بهبود یابد. گاهی اوقات، دندان ها ممکن است به خوبی بهبود نیابند یا دوباره عفونی شوند. این  امر می تواند ماه ها یا سال ها پس از درمان اصلی رخ بدهد. دندان درد می گیرد و گاهی اوقات جوش لثه ظاهر می شود، گاهی اوقات هم هیچ علامتی وجود ندارد و فقط با عکس برداری با اشعه ایکس تشخیص داده می شود. انجام درمان مجدد ریشه دندان می تواند فرصتی دوباره به دندان شما بدهد تا نیازی به کشیدن آن نباشد . این اتفاق معمولا زمانی رخ می دهد که درمان اولیه تمام عفونت را از بین نبرد. هنگامی که پوسیدگی دوباره در ناحیه تحت درمان جمع می شود. یا زمانی که دندان ترک خورده یا لق می شود و در معرض عفونت جدید قرار می گیرد.

دلایلی که به درمان مجدد ریشه دندان نیاز است:

  • باقی ماندن باکتری ها (عفونت) در کانال ها
  • ورود باکتری های جدید به کانال ریشه ، به عنوان مثال از طریق ترمیم از دست رفته ، پوسیدگی یا شکستگی ریشه.
  •  گسترش یافتن عفونت از داخل کانال ریشه و بافت های اطراف
  • واکنش به مواد پرکننده قرار گرفته در خارج از کانال ریشه  و در بافت های اطراف دندان
  • ایجاد شدن کیست در انتهای ریشه

برای برطرف کردن این موارد درمان مجدد ریشه دندان انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که دندان به طور کامل از هرگونه پوسیدگی پاک شده و قادر به عملکرد است.

درمان مجدد ریشه دندان

روش های جایگزین درمان مجدد ریشه (کانال ) دندان

درمان مجدد ریشه در تلاش برای نجات دندان از کشیدن  انجام می شود. حفظ دندان طبیعی اغلب نتایج سالم تری به همراه دارد و بسیاری از دندان‌های درمان شده می‌توانند سال‌ها، حتی تا پایان عمر بیمار، به خوبی عمل کنند. اگر می خواهید دندان خود را نگه دارید هیچ جایگزینی برای این روش وجود ندارد. تنها گزینه دیگر کشیدن دندان است.
بیشتر بخوانید : چه داروهایی بعد از عصب کشی توصیه می گردند ؟

روش درمان مجدد ریشه

در این روش ، دندان آسیب دیده دوباره باز می شود تا به کانال ریشه آن دسترسی پیدا کنند. این ممکن است به جدا کردن روکش ها، پست ها و سایر مواد ترمیمی نیاز داشته باشد تا به ریشه دندان برسد. مواد پرکننده از روش اولیه برداشته شده و کانال ها به طور کامل تمیز می شوند. با استفاده از بزرگنمایی و روشنایی، منطقه به دقت مورد بررسی قرار می گیرد تا کانال های احتمالی اضافی یا مناطق غیرعادی شناسایی شود.

هنگامی که کانال های ریشه تا حد ممکن تمیز شدند، آنها را پر کرده و پوشانده می شوند تا از ورود مجدد باکتری ها محافظت شود. در برخی موارد، دندان باید با ترمیم دائمی تر، مانند روکش، ترمیم شود تا از بازگشت مجدد باکتری ها و شکست دوباره درمان ریشه جلوگیری شود.

معمولا درمان مجدد ریشه دندان حدود دو جلسه بیشتر طول نمی کشد. برخی موارد هم به ما اجازه می دهد درمان را در عرض 1 ویزیت کامل کنیم.

مشاوره و رزرو وقت برای درمان مجدد ریشه دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از درمان ریشه دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

آیا درمان مجدد ریشه دردناک است؟

در طول درمان مجدد ریشه ، شما دردی را حس نمی کنید ، اما باید انتظار ناراحتی خفیفی را برای 2-3 روز پس از آن داشته باشید. که این ناراحتی با یک مسکن ساده مانند ایبوپروفن یا پاراستامول قابل کنترل است. همچنین می توانید به آرامی دهان را با آب نمک گرم 3 تا 4 بار در روز شستشو دهند.توصیه می شود از گاز گرفتن و جویدن با سمت آسیب دیده خودداری کنند .اگر علائم شما بعد از چند روز ادامه یافت یا بدتر شد، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

ریشه ذنذان

خطرات مرتبط با درمان مجدد کانال ریشه

اگرچه درمان مجدد کانال ریشه بی خطر تلقی می شود، اما خطرات و عوارض خاصی در ارتباط با این روش وجود دارد. برخی از این خطرات شامل آسیب به دندان و عفونت های مکرر است. بیماران می توانند این خطرات را با رعایت دستورالعمل های قبل و بعد از عمل به حداقل برسانند.

بیشتر بخوانید : باقی ماندن ریشه در لثه

نتایج درمان مجدد کانال ریشه

این روش برای بسیاری از بیماران موفقیت آمیز است. بیشتر نتایج  این روش دائمی است و دندان درمان شده در طول زندگی بیمار به درستی عمل می کند. همیشه این خطر وجود دارد که روند درمان مجدد ناموفق باشد یا عفونت دوباره شدت پیدا کند. روش‌های درمان مجدد نسبت به روش‌های اولیه کانال ریشه موفقیت کمتری دارند. اگر روش درمانی مجدد ناموفق باشد، ممکن است نیاز به کشیدن یا جراحی باشد.

ولی جای نگرانی نیست شما می توانید با مراجعه به کلینیک دکتر دادگر که متخصص درمان ریشه و عصب کشی است درمانی بدون ریسک و نگرانی را تجربه کنید . همان طور که می دانید درمان ریشه دندان را هم یک دکتر دندان پزشک معمولی می تواند انجام بدهد و هم یک متخصص درمان ریشه (اندودنتیست) پس بهتر است برای موفقیت بیشتر و درمانی حرفه ای تر ریشه دندان های خود به یک متخصص ریشه مراجعه بکنید !

عوامل کاهش موفقیت در درمان مجدد ریشه دندان:

  1. اگر رادیولوسنسی (سایه تیره) در اشعه ایکس مرتبط با دندان وجود داشته باشد.
  2. اگر سینوس (جوش لثه) مرتبط با دندان وجود داشته باشد.
  3. اگر به متخصص ریشه دندان مراجعه نکنید .
  4. اگر سوراخ بزرگ و طولانی مدت (ارتباط ریشه به لثه یا استخوان اطراف) وجود داشته باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *