باقی ماندن ریشه در لثه

باقی ماندن دندان در لثه
دیدگاه : 0 دیدگاه

معمولاً وقتی دندان توسط دندانپزشک برداشته می شود، ریشه ها نیز با آن خارج می شوند. با این حال، اگر دندان در اثر تصادف یا پوسیدگی از بین برود، ممکن است ریشه در استخوان فک و لثه باقی بماند. اما باقی ماندن ریشه دندان در لثه خطرناک است؟ با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا خطرناک بودن یا نبودن ریشه دندان در لثه، عوارض و دلایل آن را بررسی کنیم.

باقی ماندن ریشه دندان در لثه

باقی ماندن ریشه در لثه یک مشکل رایج دندانپزشکی است که ممکن است به علت شکستگی، فرسایش یا خارج شدن ناقص دندان ایجاد شود. این موضوع ممکن است باعث درد، التهاب، عفونت یا آسیب به دندان های اطراف شود.

عوارض باقی ماندن ریشه دندان در لثه

ریشه های باقی مانده می توانند عفونی شوند و باعث ایجاد بیماری های دیگر در لثه و دهان گردند. مانند دندان‌ عقل نهفته که در لثه یا استخوان قرار می‌گیرند، باقی ماندن ریشه در لثه می‌ توانند باعث عفونت شوند. این به ویژه اگر ریشه ها فقط تا حدی پوشیده شده باشند، صادق است.

 دلایل باقی ماندن ریشه دندان در لثه

در بیشتر مواقع ، باقی ماندن ریشه دندان در لثه دلایل بسیاری دارد که عبارت اند از:

1.شکستن دندان

شکستن دندان یکی از دلایل عمده‌ای است که باعث می شود ریشه دندان در دهان باقی بماند. اگر شکستی دندان جزئی باشد می‌توان دندان را با کامپوزیت درمان کرد. اما مواردی وجود دارد که دندان به شکل کامل و بسیار نزدیک به لثه دچار شکستگی می شود. در این موقعیت دندان نیاز به درمان اساسی دارد و لازم است که ریشه از لثه خارج شود که بیشتر برای کودکان به علت زمین خوردن به وجود می آید.

2. دندان عقل نهفته

بیشتر بیماران با شنیدن جراحی دندان عقل ، کمی دچار اضطراب می شوند. درحالی که کشیدن به موقع ، مشکل خاصی برای آن ها به وجود نمی آورد .

3. کشیدن دندان

همان طور که در بالا گفته شد ممکن است به دلایل مختلف از عفونت و التهاب لثه گرفته تا مهارت دندان پزشک در هنگام کشیدن دندان، قسمتی از ریشه در دهان باقی بماند.

 

عصب کشی دندان کودکان

خارج کردن ریشه دندان از لثه

پیچیدگی جراحی حذف ریشه باقی مانده در لثه به ماهیت مشکل و شرایط بیمار بستگی دارد. برخی از ریشه های باقی مانده شامل یک جراحی ساده هستند که می تواند به سرعت تحت بی حسی موضعی انجام شود. برخی دیگر شامل یک جراحی طولانی تری می شوند که ممکن است چند جلسه طول بکشد .
در سخت‌ترین موارد هم ، ممکن است لازم باشد بخشی از لثه و احتمالاً بخش کوچکی از استخوان فک برداشته شود تا ریشه‌ها آزاد شوند.

بیشتر بخوانید : چه داروهایی بعد از عصب کشی توصیه می گردند ؟

مشاوره و رزرو وقت برای درمان ریشه های باقی مانده دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از درمان ریشه های باقی مانده دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

پس از برداشتن ریشه باقی مانده چه چیزی باید انتظار داشت؟

1- به طور طبیعی، پس از جراحی های بزرگ دهان و فک و صورت مانند برداشتن ریشه های باقی مانده، احساس درد، تورم و کبودی خواهید داشت. همچنین ممکن است در اطراف دهان احساس سفت شدن داشته باشید و هنگام غذا خوردن یا صحبت کردن برای چند روز احساس درد کنید. کبودی و تورم در حدود یک هفته تا ده روز کاهش می یابد.

2- در بیشتر موارد، زخم با استفاده از بخیه‌های قابل حل دوخته می‌شود که به خودی خود ذوب می‌شوند و برای برداشتن نیازی به مراجعه مجدد ندارند. معمولاً باید بعد از حدود دو هفته برای معاینه برگردید تا مطمئن شوید که به درستی بهبود یافته اید. ممکن است در این بازدید نیاز به یک عکس برداری با اشعه ایکس داشته باشید تا مطمعن شویم که تمام ریشه ها حذف شده اند.

3- پس از حراجی دکتر دندان پزشک برای شما آنتی بیوتیکی نویسد تا خطر عفونت را کاهش هد و به شما توصیه می شود در هفته اول چندین بار در روز دهان خود را با آب نمک بشویید.

مراقبت های پس از جراحی

مراقبت های پس از برداشتن ریشه ها

بعد از جراحی و برداشتن ریشه های دندان باید نکات زیر را رعایت کنید تا زودتر خوب شوید.

  • پس از جراحی از انجام فعالیت های بیش از اندازه خودداری نمایید.
  • لازم است در چند روز نخست غذاهای سرد و نرم را میل کنید. با بهبود شرایط دهان می توانید به شکل معمول به خوردن غذاهای گرم و جامد نیز بپردازید.
  • دقت داشته باشید تا محل جراحی دچار تحریک نشود.
  • منتظر باشید که دوره نقاهت و بهبودی به شکل طبیعی طی شود.
  • توصیه می شود افراد سیگاری در 48 ساعت اولیه پس از جراحی دندان از استعمال آن اجتناب کنند. به این دلیل که استعمال دخانیات موجب لخته شدن و تاخیر در روند بهبودی می شود.

آیا ریشه های باقی مانده در لثه با ایمپلنت دندان تداخل خواهند داشت؟

دندانپزشک یا جراح دهان باید قبل از قرار دادن ایمپلنت دندان، نوک ریشه دندان باقی مانده از کشیدن دندان را خارج کند.

آیا باقی ماندن ریشه در لثه اشکالی ندارد؟

به طور کلی اگر عصب دندان هنگام شکستگی ریشه عفونی نشده باشد، ریشه را می توان رها کرد (به خصوص اگر طول ریشه کمتر از 2 میلی متر باشد). گاهی اوقات رها کردن ریشه امن تر از برداشتن آن است. ما توصیه می کنیم در این مورد حتما با متخصص خود مشورت کنید تا بهترین انتخاب را انجام دهید.

پس از کشیدن ریشه دندان دردی احساس می‌شود؟

کشیدن ریشه دندان با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. بنابراین هیج دردی در هنگام انجام عملیات پزشکی حس نمی‌شود. اما امکان دارد پس از بین رفتن بی حسی موضعی با کمی درد و ناراحتی روبرو شوید. در این موارد پزشک برای بیمار مسکن تجویز می کند.

نتیجه گیری

باقی ماندن ریشه دندان در لثه ممکن است باعث ایجاد عفونت، درد، حساسیت و ناراحتی شود. این مشکل معمولاً زمانی رخ می‌دهد که دندان به دلیل پوسیدگی شدید، شکستگی یا تروما کشیده شود و ریشه آن در لثه جدا نشود. برای خارج کردن ریشه دندان از لثه، ممکن است نیاز به جراحی باشد. جراح دندان با ایجاد یک برش کوچک روی لثه، به ریشه دسترسی پیدا کرده و آن را با ابزارهای مناسب برمی‌دارد. سپس جای زخم را با بخیه می‌بندد. اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید بهتر است برای مشاوره به دندان پزشک خود مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *