آیا کشیدن دندان عقل همیشه ضروری است؟

دندان عقل
دیدگاه : 0 دیدگاه

یکی از نمونه های پایانی دندان آسیاب؛ دندان عقل می باشد.هنگامی که دندان عقل رشد می نماید و از بخش لثه برجسته و بیرون زده می شود، نه تنها سبب بهم خوردن دندان ها می شود، بلکه موجب بروز درد و ناراحتی نیز می شود؛ گاهی اوقات هم سبب مشکلات دیگری همچون مشکلات سینوسی، انحراف وعدم قرینه فک پس از مدتی باعث کیست دندان ها و پوسیدگی آن ها می شود.

در چه مواقعی کشیدن دندان عقل الزامی می باشد؟

در بیشتر افراد؛ رشد نمودن Wisdom tooth آن ها همراه با درد می باشد و در این صورت کشیدن دندان عقل ضروری می باشد. ولیکن تنها علامت کشیدن دندان عقل، درد داشتن نیست. پوسیدگی دندان ها، تومور دهان، عفونت در بافت نرم، صدمه دیدن دندان های مجاور و بیماری های لثه نیز از عواملی می باشد که در صورت مشاهده آن ها؛ کشیدن دندان عقل امری ضروری می شود.کشیدن دندان عقل؛ در واقع ضمن ترمیم دندان های صدمه دیده مجاور، و کشیدن Wisdom tooth نهفته صورت می گیرد. برای تشخیص هر چه بهتر زاویه و موقعیت رشد دندان عقل، پزشک متخصص از تصویر برداری با اشعه x استفاده می نماید تا بتواند دندان عقل را طوری بکشد که فرم دیگر دندان ها بهم نریزد و صدمه ای به آن ها وارد نشود.

دندان عقل

در چه مواقعی دندان عقل برای فرد مشکل ساز می شود؟

در بیشتر اشخاص، برداشتن دندان عقل واجب می باشد؛ زیرا رشد این دندان بر دیگر دندان های شخص نیز موثر می باشد.به طوری به دلیل وجود دیگر دندان ها، دندان عقل فضایی برای رشد ندارد و در نهایت موجب رشد در زاویه های نامناسب می شود و زیبایی فک را به هم می ریزد.

بیشتر بخوانید : آیا کشیدن دندان عقل لازم است؟

برخی از مشکلات ضمن رشد دندان عقل عبارت است از:

نهفته ماندن دندان عقل در بخش زیرین لثه که موجب آبسه و عفونت در دندان خواهد شد؛ و به دیگر دندان ها نیز صدمه وارد می کند و در نهایت سبب فرسودگی استخوان فک می شود.
به طور کامل بیرون نیامدن Wisdom tooth از لثه؛ که در این صورت به آسانی قابل مشاهده نمی باشد و تمیز نمودن آن دشوار می شود. و در نهایت موجب تجمع باکتری ها شده و عفونت دندان و بیماری لثه را به وجود می آورد.
در حالتی دیگر؛ Wisdom tooth کاملا رشد می نماید و از لثه بیرون می آید ولیکن با رشد نامناسب و زاویه دار؛ و به دندان های کناری خود نیز موثر می باشد به طوری که موجب کج شدن و بهم ریختگی سایر دندان ها می شود و به آن ها صدمه وارد می کند.
در حالتی که Wisdom tooth کاملا از لثه بیرون نیاید. بعضی از متخصصان توصیه می نمایند که ضمن پیشگیری از صدمات احتمالی، دندان عقل را بکشید.
دسته ای دیگر از دندان پزشکان پیش از رشد کامل استخوان فک و Wisdom tooth، توصیه می کنند که در سنین پایین اقدام به کشیدن دندان عقل نمائید. ضمن این که این امر برای سنین جوان تر موجب تسریع بهبود آن می شود و از سوی دیگر کشیدن دندان عقل در سن پایین امکان رشد Wisdom tooth و عفونت های آن را به شدت کاهش می دهد.

دندان عقل

در چه مواقعی نباید دندان عقل را بکشیم؟

بر خلاف این که عمل Wisdom tooth و دهان میان افراد بزرگسال امری رایج می باشد. همیشه این کشیدن دندان عقل ضروری نمی باشد؛ دندان عقل از آخرین دندان های آسیاب می باشد که در سنین جوانی و بزرگسالی رشد می نماید. که در این موقع، تمامی دندان های شیری فرد می افتد و دندان های همیشگی با آن ها جایگزین می شود که معمولا بیشتر افراد تصور می کنند که دیگر دندان ها امکان رشد ندارند؛ از همین رو رشد ناگهان Wisdom tooth برای افراد دچار دردسر می شود. با توجه به مطالب ذکر شده همیشه کشیدن دندان عقل ضروری نمی باشد برخی از این مواقع عبارت است از
هنگامی که دندان عقل فرد، به طور کامل سالم می باشد.
هنگامی که Wisdom tooth کاملا رشد نموده و بیرون آمده است.
وقتی که بدون تاثیر منفی بر سایر دندان ها، در مجاور آن ها قرار گرفته است و هیچ گونه بهم ریختگی را ایجاد نکرده است.
و در آخر، هنگامی که فرد در حین نخ دندان کشیدن و مسواک زدن به راحتی به دندان های خود دسترسی داشته باشد.

مشاوره و رزرو وقت برای درمان دندان عقل در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از درمان دندان عقل با شماره های زیر تماس بگیرید.

چرا به دندان نهایی که رشد می نماید؛ Wisdom tooth می گویند؟

دندان عقل به طور طبیعی پس از تمام شدن رویش دندان های همیشگی و ثابت شروع می شود ؛ که معمولا در سنین ۱۲ الی ۱۳ سالگی و پس از آن در سنین ۱۶ تا ۲۵ سالگی قابل رویت می باشد. از آن جایی که این دندان، نهایی ترین دندانی است که در سن نوجوانی و جوانی شروع به رویش می نماید، به اصطلاح آن را Wisdom tooth می نامند.

کشیدن دندان به چه معناست؟

یکی از راهکار هایی که دندان پزشکان ضمن حفظ سلامتی دهان و دندان، و برداشتن دندان هایی که صدمه دیده و کاملا پوسیده است؛ کشیدن دندان می باشد. در بعضی مواقع هم امکان دارد، کشیدن دندان ضمن آماده سازی دهان برای جراحی زیبایی دندان، الزامی باشد. در حقیقت؛ دندان کشیدن دو نوع متفاوت دارد. پزشک شما با توجه به وضع دندانی که احتیاج به برداشتن دارد؛کشیدن دندان را انجام می دهد : (جراحی و ساده)برداشتن دندان های ساده ضمن برداشتن دندان هایی می باشد که کاملا دست نخورده است ولی از لثه بیرون زده شدند کاربردی می باشد. در صورتی که برداشتن دندان ضمن کشیدن دندان هایی که کاملا جزئی و در بخش زیرین لثه نهفته شده است، استفاده می شود.

بیشتر بخوانید : مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

زمان لازم،‌ برای کشیدن دندان عقل چه قدر می باشد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که؛ در واقع زمان لازم ضمن انجام جراحی Wisdom tooth، بر اساس شرایط شخصی هر فرد متفاوت می باشد. چرا که بعضی از دندان های عقل اصلا احتیاجی به کشیدن ندارند و از این رو توصیه می شود پیش از کشیدن Wisdom tooth؛ با دندان پزشک مشورت نمائید.چنانچه Wisdom tooth مشکلاتی نظیر التهاب و درد در دهان به وجود بیاورد می بایست جراحی شود.
ضمن کشیدن دندان عقل، دو نوع وضعیت وجود دارد. در بعضی از افراد به طور طبیعی Wisdom tooth رشد می نماید؛ در صورتی که در دیگر افراد Wisdom tooth در حالت نهفته می باشد. ولیکن در حالت کلی می توان گفت کشیدن دندان عقل زمان زیادی نمی برد و تقریبا برای جراحی آن ۱۵ دقیقه زمان، کافی است.

هر فرد دارای چه تعداد، دندان عقل می باشد؟

Wisdom tooth دندانی می باشد که نواحی پشتی دهان قرار گرفته است و در حالت معمول در سنین ۱۷ الی ۱۹ سالگی رشد می نماید. یک شخص بالغ ، در حالت متوسط ۴ دندان عقل دارد. نا گفته نماند که ممکن است بعضی از افراد Wisdom tooth کمتر از ۴ تا داشته باشند و یا حتی به طور کل، Wisdom tooth نداشته باشند. به طور تخمینی هر ۲۰ الی ۲۵ درصد از افراد در سراسر دنیا، کمتر از ۴ دندان دارند. از همین رو از هر چهار نفر احتمالا یک نفر، کمتر از ۴ دندان عقل دارد.

دندان عقل

مراقبت های لازم پس از کشیدن دندان عقل چه می باشد؟

به طور معمول، مراقبت های لازم پس از کشیدن Wisdom tooth دشوار نمی باشد و مرحله های ساده ای دارد. چرا که کشیدن Wisdom tooth با یک عمل سرپایی صورت میگیرد و احتیاجی به استراحت در کلینیک یا بستری شدن فرد ندارد. برای کمتر شدت استرس و درد نیز معمولا دندان پزشک از آرام بخش و بی حسی استفاده می نماید. گاهی اوقات بر اساس تشخیص و نظر پزشک، فرد بیهوش می شود و پس کشیدن Wisdom tooth. به ریکاوری انتقال داده می شود ضمن از بین رفتن تاثیرات بیهوشی.
برخی از نکات لازم ضمن پیشگیری از عفونت عبارت است از
پس از کشیدن Wisdom tooth، بهتر است به مدت چند روز از غذا های آبکی و نرم استفاده نمائید.

از مصرف سیگار، کافئین و الکل بپرهیزید.
در روز های نخست پس از کشیدن؛ ضمن نوشیدن انواع مایعات از نی استفاده نمائید.
از انجام ورزش های سنگین تا چند روز پس از کشیدن دندان عقل؛ بپرهیزید.
با خوردن غذا های سفت و فشار آوردن به دندان؛ خودداری کنید.
ضمن مراقبت بهتر از دندان، پس از کشیدن آن دهان را با آب نمک غرغره نمائید.
ضمن کمتر شدن تورم و درد، از کمپرس سرد استفاده نمائید.
برای پیشگیری از به وجود آمدن عفونت؛ و بر اساس دستور پزشک، از آنتی بیوتیک استفاده نمائید.
در صورت درد زیاد در روز های نخست،پس از کشیدن Wisdom tooth، می توانید از مسکن استفاده نمائید.
هنگام خوابیدن از یک یا دو عدد بالش بلند استفاده نمائید تا به کاهش لخته شدن و تورم خون حین خواب کمک نماید.

دندان عقل

سخن پایانی

به طور معمول هیچ کس راضی به کشیدن دندان خود نمی باشد؛ ولیکن در بعضی موارد یا بر اساس مشکلات ساختاری و یا طی یک حادثه ممکن است نیاز به کشیدن Wisdom tooth داشته باشید.بنا براین توصیه می شود با توجه به مطالبی که آموختید در صورت بروز علائم ذکر شده به دندان پزشک مراجعه کنید تا از صدمات و عفونت های احتمالی پیشگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *