چرا دندان عقل زود خراب می شود

دندان عقل
دیدگاه : 0 دیدگاه

خرابی دندان عقل یکی از مشکلات رایج در بین افراد می باشد و اغلب موجب روانه شدن به دندان پزشکی می شود. در این موارد سوال پیش می آید که آیا علت خرابی دندان عقل چیست و چگونه ایجاد می شود. در ادامه متن به بررسی این عوامل می پردازیم.

خراب شدن دندان عقل به چه معناست؟

خرابی دندان عقل، امروزه از مشکلات بسیار شایع می باشد؛ در حقیقت در پی برخی از حفره ها در دندان منافذی خالی و سوراخ هایی ایجاد می شود که سبب خرابی دندان عقل می شود. این مسئله ممکن است برای هر شخصی و هر سنی به وجود بیاید و سلامت دندان در خطر باشد

در صورت خراب شدن دندان عقل، چه باید کرد؟

برای پاسخ به این سوال ابتدا می بایست به متخصص مراجعه نمائید. از این رو اگر دندان عقلی که دچار خرابی شده است در موقعیت مناسبی از دهان قرار گرفته باشد ،پزشک امکان ترمیم و پر نمودن آن را دارد و شما ضمن پیشگیری نیز می بایست اصول بهداشتی را رعایت فرمائید و از خرابی دوباره دندان عقل پیشگیری نمائید. ولیکن در غیر این صورت که دندان عقل در موقعیت مناسبی از دهان قرار نگرفته باشد؛ توصیه ما به شما این است که پیش از رسیدن خرابی آن به عصب و ریشه؛ اقدام به کشیدن آن نمائید.چنانچه فرد بیمار قبل از آن دندان آسیابی را کشیده باشد و در واقع جای آن خالی باشد؛ پزشک سعی می کند با درمان دندان عقل خراب ،آنرا حفظ نماید.

دندان عقل

در چه مواقعی، خرابی دندان عقل را باید ترمیم نمود؟

چنانچه دندان عقل فرد، در فک جادار و بزرگ به طور کامل رشد کند و با مراقبت های لازم همچون مسواک زدن با توجه خاص؛ نه تنها احتیاجی به برداشتن آن نیست بلکه باید این سرمایه را به خوبی حفظ نمود و از آن مراقبت کرد.
خرابی دندان های عقل را نیز همانند دیگر دندان های خود می توان ترمیم نمود و در این مورد هیچ اختلافی بین دندان های عقل و دیگر دندان ها وجود ندارد. تنها عاملی که سبب نگهداری دندان های عقل می شود” حالت رشد و موقعیت قرار گیری آن در دهان می باشد. از این رو چنانچه دندان های عقل کاملا رشد نمایند و در موقعیت خوبی قرار گرفته باشد و به راحتی بتوان از آن در غذا خوردن و جویدن استفاده نمود می توان خرابی دندان عقل را ترمیم نمود.

مشاوره و رزرو وقت برای درمان دندان عقل در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از درمان دندان عقل با شماره های زیر تماس بگیرید.

هزینه ترمیم خرابی دندان عقل چه قدر می باشد؟

برای پاسخ به این سوال؛ نمی توان قیمت ثابتی را تعیین نمود . چرا که عوامل مختلفی در هزینه ترمیم خرابی دندان عقل موجود است و در ابتدا می بایست پزشک آن ها را بررسی نماید و در این باره تصمیم بگیرد. برخی از علت های موثر در هزینه ترمیم عبارت است از

  • آیا دندان عقل خراب شده؛ نهفته است یا خیر؟
  • آیا خرابی دندان عقل فرد احتیاج به جراحی دارد؟
  • کلینیک مد نظر واقع در کدام منطقه یا شهر می باشد؟
  • مهارت و سابقه کار پزشک مد نظر چه قدر می باشد؟

با توجه به موارد ذکر شده و در نظر گرفتن شرایط فرد؛ هزینه ترمیم خرابی دندان عقل وی نیز مشخص می شود.

 

خرابی دندان عقل چه مشکلاتی را به وجود می آورد؟

به طور کلی درد دندان؛ طاقت فرسا می باشد و چنانچه خرابی و پوسیدگی را در برگیرد درد آن دو چندان می شود و موجب بروز عفونت می شود.در حقیقت خرابی دندان عقل از مرحله های اندکی آغاز می شود و به مرور با رعایت نکردن موارد بهداشتی دندان و دهان و عدم پیگیری و درمان این خرابی ها افزایش می یابد و به لایه های عمیق دندان عقل سرایت می کند. خرابی دندان عقل سبب درد شدید، عفونت های زیاد و در آخر از دست دادن دندان می شود. ولیکن با رعایت برخی از نکات بهداشتی همچون مسواک زدن منظم و نخ کشیدن صحیح دندان می تواند این صدمات احتمالی را تا حد چشمگیری کاهش دهد.

دندان عقل

دلایل زود خراب شدن دندان عقل چه می باشد؟

چنانچه شما از آن دسته افرادی هستید که به حفظ و سلامتی دندان های خود اهمیت چندانی قائل نمی شوید؛ به طور منظم مسواک نمی زنید و یا از مشروب و مواد الکی مصرف می کنید و برنامه غذایی سالمی ندارید؛ قطعا منتظر خرابی دندان عقل خود باشید. نا گفته نماند که در برخی اوقات حتی با رعایت نمودن این موارد، امکان خرابی دندان عقل وجود دارد. چندین علت مختلف ضمن زود خراب شدن دندان های عقل وجود دارد. چنانچه جز آن دسته افراد هستید که مسواک زدن را مهم نمی دانید گفتنی است که حجم جرم روی دندان های عقل شما نسبت به سایر افراد بیشتر می باشد و بنا بر موقعیتی که در دهان دارد طی شبانه روز به ویژه شب ها؛ مقدار پلاک دندان افزایش می باید و این امر موجب خرابی زود هنگام دندان عقل می شود. ولیکن اگر به طور مرتب و صحیح مسواک می زنید و همچنان شاهد خرابی دندان های عقل خود هستید؛ باید بدانید که به درستی مسواک نزدید. از آن جایی که دندان های عقل، از نهایی ترین دندان های آسیاب می باشند، این مسئله موجب می شود که دندان عقل به درستی تمیز نشود. با تمام این عوامل ممکن است گاهی چیدمان دندان های عقل ،طوری باشد که مسواک زدن آن دشوار باشد. که این امر نیز سبب خرابی دندان عقل می شود و دندان عقل زود دچار مشکل می شود.

در چه قسمت هایی خرابی دندان عقل شایع تر است؟

خرابی دندان در تمامی بخش های دندان به صورت یکسان مبتلا نمی کند. و در برخی از قسمت های دندان ها به دلیل وضعی که دارند؛ بیشتر دچار خرابی می شود. این قسمت ها عبارت است از

  1. شیار های بخش جونده: بخش جونده دندان های آسیاب شیار های عمیق و باریک دارد که مکان مناسبی ضمن تجمع میکروب ها می شود و در واقع از این رو؛ دندان دچار خرابی می شود.این اتفاق بیشتر در دندان های عقل رخ می دهد؛ و موجب خرابی زودرس دندان های عقل می شود.
  2. بخش های میان دندانی: این بخش هم به علت نفوذ نکردن مسواک؛ زیاد تمیز نمی شود و از این رو این قسمت از بخش های مستعد بیماری لثه و پوسیدگی به شمار می آید.
  3. بخش اتصال لثه به دندان: جمع شدن میکروب ها به طور معمول موجب بروز بیماری لثه می شود.

خرابی دندان چرا و به چه صورت به وجود می آید؟

لازم به ذکر است که ضمن پیشگیری از هر نوع مشکل و بیماری، می بایست علت به وجود آمدن آن را بشناسیم. درباره خرابی دندان عقل نیز این موضوع صادق است و برای جلوگیری از آن باید عوامل به وجود آمدن آن را جویا شویم. اکثر افرادی که به خرابی دندان عقل دچار هستند این مسئله را به جنس و ارث ربط می دهند.در حالی که کاملا روشن است که کیفیت و خوب بودن جنس دندان در ماندگاری و سلامت آن نیز بسیار تاثیر گذار است، به علاوه این موارد دیگری هم در این موضوع دخیل می باشد. علت های زیاد و متفاوتی ضمن خرابی دندان عقل بررسی شده است که ۴ مورد اصلی، مقاومت فرد،مواد قندی، و مقاوم بودن دندان و زمان در به وجود آمدن خرابی دندان نقش به سزایی دارند. این ۴ مورد ذکر شده، همیشه سبب خرابی و پوسیدگی دندان می شوند و در صورتی که هر یک از آن ها نباشد؛ دندان دچار خرابی نمی شود.در حقیقت بدون میکروب ،دندان عقل هیچ گاه دچار پوسیدگی نخواهد شد.چنانچه مواد قندی نباشد ولیکن میکروب ها وجود داشته باشند، میزان خرابی دندان عقل شدید نخواهد بود. وجود مواد قندی و میکروب ها در افرادی که به طور طبیعی بدن آن ها مقاومتی در برابر بیماری ندارند؛ نمی تواند خرابی به وجود بیاورد. ولیکن این ۴ عوامل ذکر شده تنها در یک روز موجب خرابی دندان عقل نمی شود، و به مرور و پس از گذشت مدتی سبب خراب شدن سطح سخت دندان می شود.

آیا خرابی دندان عقل به دیگر دندان ها هم صدمه وارد می کند؟

یکی از مهم ترین موضوع های حائز اهمیت برای هر فرد، سلامت دندان می باشد؛ چرا که خرابی دندان های عقل بر عوامل زیادی همچون خون، قلب و عروق، استخوان های فک و سیستم گوارش نیز تاثیر گذار است. از این رو لازم است تا در طول شبانه روز حتما از نخ دندان استفاده نمائیم و به طور متوسط دو بار به حالت صحیح مسواک بزنیم. با تمام این موارد در برخی مواقع شاهد خرابی زودرس دندان ها به ویژه دندان عقل هستیم. افراد زیادی هستند که از این مسئله رنج میبرد و گاها ممکن است سبب عفونت بشود و به خون یا سیستم گوارش سرایت کند.و درد شدید آن به گوش نیز راه پیدا کند. از این رو نه تنها این مشکلات را به وجود می آورد بلکه به دندان های مجاور هم صدمه وارد می کند.

سخن پایانی

بنابر مطالبی که آموختید روشن است که خرابی دندان عقل، تا چه میزان مسئله ی مهمی می باشد.از این رو توصیه ما به شما این است که تا حد امکان از بروز چنین مشکلی پیشگیری نمائید و در صورتی که به این مشکل دچار شدید؛ بی تفاوت از آن نگذرید و در اسرع وقت به دندان پزشک مراجعه فرمائید تا صدمات آن به حداقل برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *