درمان عصب کشی دندان یک نوع درمانی است برای پاکسازی دندانهایی که دچار عفونت شدهاند و این درمان در پالپ و یا در کانال ریشه خواهد بود که به وسیله این نوع درمان خواهید توانست دندان طبیعی را از بین رفتن نجات دهید و عمر مفید این دندان را بیشتر کنید. درمان عصبی کشی که موفقیت امیز باشد بیش از تقریبا 95 % است اما پرسشی که بیشتر کسانی که با این درمان آشنا نیستند دارند این است که آیا عصب کشی دندان درد هم دارد؟
عصب کشی
درمان کردن ریشه دندان که به عصب کشی هم معروف است یک نوع درمانی است که در این درمان کانال دندانی که به خاطر زیاد شدن پوسیدگی تاجی به التهاب و عفونت مبتلا شده است و این ورم، بافت پالپی دندان و همین طور عصب آن را درگیر نموده است، برای همین این دندان پاکسازی میشود و سپس آماده سازی خواهد شد و پر میشود.
ترس از دندانپزشکی و همچنین ترس از درمان عصب کشی از دلایل خیلی مهم در اکثر مردم است که سبب میگردد اشخاص از درمان کردن ریشه دندان و همین طور درمان کردن عصب دندان دوری نمایند و این ترس سبب به وجود آمدن یکسری مشکلات بعدی همانند کشیدن دندان و بعد از آن ایمپلنت و هزینههای زیادی برای جایگزین نمودن آن دندان از دست رفته میگردد.
پرسشی که برای بیشتر مردم در رابطه با درمان ریشه دندان یا در باره عصب کشی پیش خواهد امد این است که آیا عصب کشی دندان درد زیادی دارد؟ در پاسخ باید گفت که این روش از درمان بدون درد نیست اما درد زیادی هم ندارد.
ترس از عصب کشی دندان!
بیشتر افراد زمانی که اسم عصب کشی را به گوش انها میخورد در ذهن آنها کشیدن دندان یا کشتن دندان مجسم میگردد و به همین خاطر مقداری این روش از درمان را برای آنها وحشتناک جلوه میدهد. اما شما با آشنا شدن بیشتر با درمان این مریضی، خواهید دانست هیچ گونه دلیلی برای ترس از این درمان وجود ندارد و نام اصلی این نوع از درمان هم، درمان ریشه میباشد.
البته صحبتهایی که مردم درباره عصب کشی دندان میکنند بر ذهنیت مریض تاثیر خیلی زیادی دارد و سبب ترس آنها از عصب کشی شده است.
آیا عصب کشی دندان درد دارد؟
اگر که بی حسی موضعی خیلی خوب و بطور کامل انجام شود مریض هیچ گونه احساس دردی را هنگام درمان تجربه نمیکند. تصور نادرست اشخاص از اینکه عصب کشی دندان یک نوع درمانی وحشتناک و دردناک است به خاطر تزریق بی حسی کافی در هنگام کار بوده است.
هر چند در بسیاری از مواقع که دندان خیلی ملتهب و عفونی است دستیابی داشتن به بی حسی به مقدار کافی هم کار مشکلی است.
درد بعد از عصب کشی دندان چگونه است؟
دردی که بعد از درمان کردن ریشه دندان به وجود میآید شایع و طبیعی است ، به خصوص در کسانی که قبل از کار درد فراوانی را تحمل نمودهاند به خاطر این که مکانیسمهای درد، فعال میشوند درد پس از عمل هم بیشتر میشود و دیرتر این درد کم میشود اما این عارضه به وسیله مصرف کردن داروهایی که به وسیله پزشک تجویز میشود قابل کنترل و بهبود است.
بیشترین مقدار درد در طی دو روز ابتدایی و به خصوص شش ساعت بعد از درمان خواهد بود، هر چند که حجم درد پس از عمل به
یکسری عوامل متعدد از جمله:
مقدار درد قبل از اعمال دارو و درمان، مقدار عفونت و همین طور پاسخ بدن شخص مریض به دارو و درمان بستگی خواهد داشت.
در خیلی از مواقع امکان دارد شخص هیچ گونه دردی را تجربه نکرده باشد اما شخصی دیگر بعد از درمان تا یک هفته و حتی در برخی مواقع تا یک ماه درد را تجربه نماید استفاده از مسکن یک ساعت پیش از آغاز عمل و همین طور بلافاصله پس از تمام شدن درمان تاثیر خیلی زیادی در کمتر شدن درد دارد.
مشاوره و رزرو وقت برای عصب کشی دندان در شرق تهران
دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دیافت نوبت و اطلاع از درمان ریشه دندان (عصب کشی) با شماره های زیر تماس بگیرید.

این روش درمانی چقدر طول میکشد؟
طول زمان درمان بستگی به یکسری عوامل دارد، مثل: درجه سفتی دندان ، مقدار التهاب و عفونتی که در دندان است، خستگی شخص مریض یا جراح دارد. عموما درمان ریشه طی یک جلسه یک ساعته یا دو ساعته صورت خواهد گرفت اما در مواقعی که نیاز باشد امکان دارد عصب کشی دندان نیاز به جلسات بیشتری نیز داشته باشد که در میان این جلسات کانالها به وسیله مواد ضد عفونی برای پاکسازی بیشتر پر خواهند شد.
درد در درمان عصب کشی
خیلی از مردم زمانی که دچار عفونت پالپ دندان میگردند ، به پیش جراج و پزشک مراجعه میکنند و در این هنگام احساس درد خواهند کرد و هر کاری میکنند که از درد خلاصی یابند.
دندانپزشک اول دندان را مورد معاینه قرار میدهد و در صورتی که نیاز باشد برای آنها از شیوه عصب کشی استفاده میشود .
همین طور دندانپزشکان متناسب با تجربه خود ، مریضانی که نگران هستند را ابتدا معاینه میکند و برای کمتر شدن نگرانی آنها توضیحات کافی را به آنها خواهد داد.
عصب کشی چه قدر طول میکشد
درمان عصب کشی عموما در طی دو جلسه انجام میگیرد و در صورتی که عفونت زیادی وجود داشته باشد امکان دارد تا سه جلسه هم به طول انجامد.
مراحل عصب کشی به صورت ترتیبی
دکتر در آغاز شروع کردن درمان از بی حسی موضعی استفاده خواهد کرد. امکان دارد به خاطر عفونت دندان و همچنین وجود چرک داخل دندان ، تاثیر بی حسی بر روی دندان مقداری طول بکشد و اصلا جای نگرانی نیست.
بعد از این که دندان بی حس شد، دکتر تاج دندان را برای این که به پالپ دندان و همین طور کانال ریشه دسترسی داشته باشد سوراخ خواهد کرد. دکتر اول پالپ دندان را خالی کرده و به وسیله ابزار دستی به اسم فایل کانالهای ریشههای دندان را تمیز میکند.
بعد کانالهای ریشه با مصرف کردن موادی به اسم گوتا پرکا پر خواهد شد که این مواد امکان شکل گیری و فشرده سازی را نیز دارند.
بعد از این هم پزشک از پانسمان موقت برای درمان استفاده خواهد کرد تا این که بقیه درمان را در جلسات بعدی انجام دهد .
در این جلسه ، به خاطر این که از بی حسی استفاده شده است شما دردی را احساس نمیکنید.
در جلسه بعدی که عصب کشی دندان شما انجام شده است پزشک آن را پر خواهد کرد و روکش دندان را بر روی آن قرار میدهد که این هم هیچ دردی ندارد.
درد بعد از انجام عصب کشی :
بعد از این که اثر بی حسی از بین رفت امکان دارد ، بیمار درد را احساس کند اما با مصرف مسکنهایی مثل ایبوپروفن و ژلوفن درد دندان و لثهها را تسکین دهید.
اگر که درد دندان شما ، به شکل غیر قابل تحملی باشد میتواند با مشورت کردن همراه با پزشک از مسکنهایی که قوی تری هستند استفاده نمایید.
دلیل یا علت درد دندان بعد از این روش درمانی چیست ؟
دلیل اول این است که پانسمان موقت یا ترمیمی که صورت گرفته طولانی شده است
کانالهای ریشه به خاطر درمان عصب کشی ملتهب شده است
دلیل بعدی هم میتواند واکنشهای حساسیتی باشد که به گوتا پرکا یا به بقیه موادی که به وسیله آن مواد کانالهای ریشه پر میگردند دارد.
درد بعد از عصب کشی تا کی ادامه پیدا میکند ؟
به طور دقیق نمیتوان یک تعداد روز مشخصی گفت. درد عصب کشی دندان معمولا تا تقریبا چند روز ادامه دارد اما درد فراوان در یکی دو روز ابتدایی طبیعی میباشد . البته این مطلبی که گفتیم به این معنی نمیباشد که حتما امکان دارد پس از انجام عصب کشی درد هم داشته باشید چرا که امکان دارد مریض پس از عصب کشی اصلا دردی حسی نکند .
کاهش درد دندان عصب کشی شده:
در صورتی که پزشک برای بیمار یک دارویی را تجویز نموده است باید آن را مصرف نماید و در غیر این صورت از مسکنهایی مثل ایبوپروفن برای کمتر شدن درد استفاده نماید.
انجام دادن تمام نکات برای مراقبت از دندانها مثل مسواک کردن و استفاده از نخ دندان ممنوعیتی ندارد اما دقت کنید در صورتی که پانسمان موقت وجود دارد ، بالای پانسمان را مسواک نکنید و همچنین نخ دندان را هم داخل آن نکنید.
امکان دارد زمانی که دندانهای خود را بالای هم میگذارید، مقداری احساس درد کنید که این کاملا طبیعی میباشد و جای نگرانی نیست.
عوارض
عصب کشی عموما یک نوع درمان بی حاشیه و بدون عوارض به حساب میآید اما مثل هر نوع درمان دیگری امکان دارد عوارضی نیز به دنبال داشته باشد که البته این عوارض قابل حل میباشند مثل تغییر کردن رنگ دندان ، نیاز داشتن دندان به عصب کشی دوباره ، شکستن شدن آن دندانی که عصب کشی بر روی آن انجام شده است.
سخن پایانی
عصب کشی دندان یک درمان خیلی خوب و با احتمال موفقیت زیاد است که برای حفظ دندان طبیعی یک راهکار مناسب میباشد و به کمک این عمل عفونتها از بین خواهد رفت. در هنگام انجام عصب کشی، به خاطر استفاده کردن از مواد بی حسی موضعی هیچ دردی احساس نمیکنید. بعد از عمل امکان دارد تا یکی دو روز احساس درد داشته باشید که به کممک مسکنها این دردها قابل تسکین میباشند.
دیدگاهتان را بنویسید