فرق درمان ریشه دندان با عصب کشی

عصب کشی
دیدگاه : 0 دیدگاه

احساسدندان درد از درد های رایجی میباشد که قطعا هر فردی تا به حال آن را تجربه نموده است. برخی اوقات نیز این درد به علت پوسیده شدن دندان و رسیدن آن به مغز دندان، موجب درمان  نمودن ریشه دندان یا عصب کشی آن میشود. حال ممکن است، شما نیز بخواهید فرق عصب کشی و درمان ریشه دندان را جویا شوید؛ در زمان قدیم که هنوز پیشرفتی در علوم دندان پزشکی نبود؛ چنانچه شخصی به درد دندان دچار میشد، دندان آن را می کشیدند. ولیکن در حال حاضر همه چیز در این باره پیشرفت نموده است و درمان ریشه دندان را جایگزین کشیدن آن نموده اند و به عبارتی از آن به نام عصب کشی هم یاد میشود.

عصب کشی یا درمان ریشه دندان

داخل ناحیه درونی دندان ها، عصب  هایی  می باشد که بر اثر افزایش پوسیدگی آن ها” امکان دارد دندان مورد نظر در خطر باشد. در واقع عصب کشی و درمان ریشه دندان یک هدف را در بر دارند و به یک معنا میباشند.

به طوری که حین این کار، عصب یا ریشه را خارج می نمایند و در فضای خالی به وجود آمده، از مواد مخصوص این کار، پر می کنند تا مشکل فرد حل شود.در حقیقت عصب ها یا ریشه دندان، زنده می باشند و چنانچه پوسیده شدن آن ها به دیگر نواحی دندان منجر شود؛ سبب به وجود آمدن درد؛ در فرد می شود. طبق نظریه پزشکان؛ چنانچه  شدت پوسیدگی ریشه دندان بسیار زیاد باشد، می بایست از عصب بیرون شود تا از بروز درد و گسترش پوسیدگی جلوگیری شود. با چنین کاری، درد دندان از بین می رود و به علت زیبایی دهان، دندان در آن باقی می ماند در صورتی که هیچ عصب و ریشه ای را دارا نمیباشد.

عصب کشی

چه زمانی فرد احتیاج به درمان ریشه دندان دارد؟

همانگونه که کمی قبل تر ذکر شد؛ دندان ها امکان دارد پوسیده شوند.ناگفته نماند که  پوسیده شدن در چند صورت متفاوت؛ ممکن است نمایان شود. به طوری که اگر این پوسیدگی در بخش بالای دندان قرار داشته باشد و روی مینا یا عاج باشد، با درمانی ساده و جزئی برطرف می شود. ولیکن در صورتی که این پوسیدگی به بخش ریشه دندان یا همان مغز دندان برسد، می بایست درمان ریشه انجام شود. هنگامی که پالپ دندان دچار عفونت شود؛ به ریشه دندان فشار وارد میشود و موجب بروز دردهای شدید میشود.

عصب گشی

چرا عصب کشی مهم است؟

وقتی که دندان دچار درد شدیدی باشد، می بایست به دندان پزشک مراجعه نمائید. از این رو متخصص دندان، با معاینه و بررسی های لازم، از دندان شما عکس برداری می نماید  و علت پوسیدگی و مشکل آن را جویا می شود.چنانچه  فرد با  درد عمیقی مواجه باشد به احتمال زیادی ریشه دندان، مشکل دارد و احتیاج به عصب کشی و درمان دارد. و  در حقیقت، در حالت مشاهده هر نوع عفونتی در پالپ دندان یا به عبارتی مغز دندان، احتیاج به درمان دارد.

پالپ دندان ،ناحیه مرکزی یا به عبارتی مغز دندان میباشد، که عصب ها و ریشه دندان در آن بخش است. در حالت طبیعی پالپ دندان فعال می باشد و عصب های آن، اطلاعات زیادی را دریافت و ارسال می نماید. اما در صورتی که این بخش از دندان، دچار پوسیدگی شود و مورد درمان قرار نگیرد؛ دندان فرد به طور کامل از بین خواهد رفت.به همین علت است که عصب کشی امری بسیار مهم میباشد.

بروز چه علائمی موجب درمان ریشه دندان یا عصب کشی می شود؟

ویژگی های متفاوتی وجود دارد که نشان دهنده ؛ پوسیدگی عصب های دندان یا ریشه آن می باشد و در صورت درمان نشدن  سبب عفونت در دندان می شود.  در ادامه به بررسی برخی از این علائم می پردازیم که در صورتی که این علائم را مشاهده نمودید، سریعا باید به متخصص یا دندان پزشک ،مراجعه نمائید و اقدام به عصب کشی یا درمان ریشه آن نمائید.

شروع درد دندان بی علت و ناگهانی
درد های ناگهانی در شبان
درد های ناگهانی حین غذا خوردن
احساس ناگهانی در حین خوردن نوشیدنی های گرم و سرد
سیاه شدن دندان
ریختن دیواره ی دندان
درد های غیر قابل تحمل و طولانی
لق شدن زیاد، دندان
ورم نمودن صورت و لثه
حس کردن درد زیاد در بخش غدد لنفاوی

مشاوره و رزرو وقت برای عصب کشی دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دیافت نوبت و اطلاع از درمان ریشه دندان (عصب کشی) با شماره های زیر تماس بگیرید.

پس از عصب کشی چه مراقبت هایی لازم است؟

ضمن روند بهبودی بهتر عصب کشی دندان، توصیه می شود به برخی از نکات پس از عمل توجه فرمائید.
از گاز گرفتن یا جویدن غذاهای سفت بپرهیزید.
به طور مرتب در روز، مسواک بزنید.
از نخ دندان حتما استفاده نمائید چرا که موجب جلوگیری از مواد خارجی به درون دندان و لایه های زیرین آن میشود.
از خمیر دندان هایی استفاده نمائید که دارای فلوراید باشد،و در حین انجام مسواک زدن به آرامی این کار را انجام دهید تا به لثه صدمه ای وارد نشود. هزینه لازم ضمن انجام عمل عصب کشی چقدر می باشد؟
برای پاسخ به این سوال می توان گفت، هزینه درمان آن بسته به عوامل متفاوتی می باشد. برخی از این عوامل عبارت است از میزان شدت عفونت، نوع دندان فرد، شدت پوسیدگی، جنس روکش و مواد لازم ضمن پر نمودن دندان. که با توجه به در نظر گرفتن این موارد هزینه آن مشخص می شود و در حالت کلی نمیتوان ضمن انجام این کار هزینه ای را مشخص نمود. از این رو پزشک متخصص پس از بررسی عوامل ذکر شده، هزینه آن را تعیین می نماید.

عصب کشی

سخن پایانی

چنانچه از دندان درد رنج میبرید و دندان شما دچار پوسیدگی شده است، آن را به همان حالت رها نکنید، چرا که سبب عفونت شدید در بخش مرکزی دندان میشود و ممکن است به طور کلی از بین برود. رسیدگی نکردن به پوسیدگی های دندان، موجب افزایش عفونت و در نهایت صدمه رسیدن به ریشه دندان می شود که علاوه بر اینکه فرد دچار درد های شدیدی می شود و ممکن است این عفونت به دیگر نواحی دندان ها هم سرایت کند و سبب بروز انواع مختلفی از مشکلات دندان شود.از همین رو بهتر است قبل از بروز چنین مشکلاتی به متخصص یا دندان پزشک مراجعه نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *