راه های جایگزین کردن دندان از دست رفته

دیدگاه : 0 دیدگاه

کثر ما یحتمل زمانی در طی زندگی خویش از دست دادن دندان به خاطر شکستگی یا پوسیدگی را تجربه می نماییم. لذا اطلاع داشتن از انواع راه های جایگزینی دندان از دست رفته به ما یاری نموده تا در زمان از دست دادن دندان، انتخاب متناسب تری جهت پر نمودن جای دندان از دست رفته داشته باشیم.

راه های جایگزینی دندان از دست رفته

بهترین راه جهت جایگزین کردن جای دندان از دست رفته در هر کسی بستگی به شرایط وی امکان دارد متفاوت باشد. لذا بایستی درباره هر روش، اطلاعات لازم را داشته باشید؛ در این مقاله ما به معرفی این روش ها پرداخته ایم.

ایمپلنت دندان جایگزین دندان از دست رفته

ایمپلنت دندان یک میله کوچک است از جنس فلز که مشابه پیچ می باشد و در درون استخوان فک قرار می گیرد و با استخوان فک متصل می گردد تا پایه یا ریشه مقاومی جهت نگهداری تاج دندان ایجاد کند. از این روش می توان بعنوان پایه ای جهت تاج دندان مصنوعی و بریج استفاده نمود و جهت کاشت آن بایستی عمل جراحی انجام گردد.

دندان از دست رفته

دندان مصنوعی 4 ایمپلنتی

دندان مصنوعی 4 ایمپلنتی راهی به روز تر جهت جایگزین نمودن کلیه دندان های از دست رفته یک فک به شمار می آید. در این روش پروتز دندان مصنوعی کامل بروی 4 ایمپلنت دندان متصل و ثابت می گردد و جهت فک بالایی از 6 ایمپلنت استفاده می گردد. برای این راه در فک پایین 2 ایمپلنت دندان در جلوی قوس دندانی جای گذاری می گردد. 2 ایمپلنت دیگر در 2 طرف دهان و با زوایای 45 درجه به طرف عقب جای گذاری می گردند. بعد دندان مصنوعی یا اوردنچر که ضمیمه های مخصوصی در قسمت زیرین آن تعبیه شده بروی ایمپلنت ها قرار گرفته و پیچ می شوند.

دندان از دست رفته

بریج ثابت بر پایه ایمپلنت

در روش بریج ثابت بر پایه ایمپلنت دیگر لازم نیست که بجای تک تک دندان ها ایمپلنت کاشته شود بلکه بجای آن، دندان های از دست رفته را با ایمپلنت پر می نمایید و چند دندان دیگر را با تاج دندان مصنوعی که به ایمپلنت ها وصل هستند جایگزین می نمایید. بریج ثابت بر پایه ایمپلنت را می توان جهت هر چند عدد دندان از دست رفته از یک قوس دندانی استفاده کرد.

تعداد ایمپلنت دندان لازم، مطابق با نوع ایمپلنت مورد استفاده و تعداد دندان هایی که بایستی جاگزین گردند متغیر می باشد. این روش بسیار مشابه بریج ثابت معمولی است که به دو دندان طرفین متصل می گردد. اتصال بریج به ایمپلنت با پیچ و یا چسب انجام می گردد. بعضی اوقات امکان دارد دندان پزشک جهت آسان تر شدن در آوردن پروتز آن را پیچ کند. سوراخ پیچ در بریج با رزین کامپوزیت همرنگ دندان می پوشانند که دیگر دیده نشود.

بریج دندان

روشی خیلی رایج جهت جایگزین نمودن جای خالی دندان از دست رفته بوده و نیز روش ارزانتری جهت ترمیم بر پایه ایمپلنت دندان می باشد. بریج دندان پروتز ثابتی می باشد که به دندان ها می چسبانند. این پروتز متشکل از 2 روکش دندان در طرفین و یک یا چند تاج دندان مصنوعی می باشد.

پونتیک و یا همان تاج دندان مصنوعی بایستی در فضای خالی دندان قرار گیردو 2 روکش دندانی که در 2 طرف پروتز قرار گرفته اند بروی دندان های طبیعی و سالم قرار می گیرند تا قادر باشد تاج دندان مصنوعی را در مکان خویش به طور ثابت نگاه دارد. به نقش این 2 روکش دندان که در 2 طرف بریج قرار می گیرند اباتمنت و به دندان هایی که بایستی این روکش ها بروی آن ها بچسبند دندان های اباتمنت گفته می شود. بریج دندان به دندان ها چسبیده می شود پس ثابت می باشد و نمی توان آن را درآورد. بریج امکان دارد از سرامیک، آلیاژهای گران قیمت، طلا و یا ترکیبی از این مواد ساخته می شود.

دندان مصنوعی جایگزین دندان از دست رفته

دندان مصنوعی های معمولی به 2 شکل دندان مصنوعی پارسیل و ست کامل دندان مصنوعی تقسیم می گردند. افرادی که بیشتر و یا همه ی دندان های یک قوس دندانی فک بالا و پایین را از دست داده اند از ست کامل دندان مصنوعی و افرادی که یک یا چند دندان یک فک را از دست دادند از دندان مصنوعی پارسیل بایستی استفاده نمایند.

دندان مصنوعی پروتزی غیر ثابت می باشد که بدین معناست که هر وقتی که بخواهید میتوانید آن را در آورده و مجددا در دهان خویش بگذارید. قائده دندان مصنوعی دارای جنس اکریلیک بوده و اغلب رنگ صورتی دارد مشابه رنگ درون دهان. دندان مصنوعی پارسیل اغلب دارای گیره و یا قلاب های فلزی می باشد که دور دندان های موجود قلاب می شود و به یاری آن پروتز سرجای خویش ثابت می ماند. دندان مصنوعی های کامل هم قاعده اکریلیک صورتی داشته و روی لثه جای می گیرد.

دندان از دست رفته

مریلند باله دار

مریلند، نوعی از پروتز می باشد که فقط برای دندان های جلویی استفاده می گردد. بریج باله دار به دلیل شکننده بوده و عدم تحمل فشار فک در عقب دهان قابل استفاده نمی باشد. مریلند از یک تاج دندان و 2 باله در طرفین متشکل می باشد که باله ها به قسمت پشت دندانهای همسایه چسبیده می گردد و تاج دندان در جای خالی دندان از دست رفته می نشیند.

دندان مصنوعی فلیپر جایگزین دندان از دست رفته

به دندان مصنوعی پارسیل موقتی که جهت ترمیم یک و یا چندین دندان از دست رفته استفاده می گردد، دندان مصنوعی فلیپر می گویند. هدف از گذاشتن این دندان پر نمودن موقت جای خالی دندان از دست رفته است تا مشکلی در زیبایی لبخند و نیز تلفظ و گفتار بوجود نیاید.

سخن پایانی

جهت جایگزین کردن فضای خالی دندان از دست رفته معمولا از 3 روش استفاده می گردد که شامل: کاشت ایمپلنت دندان و دندان های مصنوعی جزیی متحرک می باشند. که در بین همه ی این روش ها ایمپلنت روشی سازگار تر ، کم عارضه تر و مقاوم تر می باشد و عملکرد آن کاملا شبیه به دندان طبیعی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *