نحوه جلوگیری از پس زدن ایمپلنت دندان

دیدگاه : 0 دیدگاه

امروزه ممکن است مشاهده نمایید که اکثر افراد بنا به دلایل بسیار زیادی دندان های خود را از دست می دهند دندان نقش بسیار مهمی در زیبایی چهره افراد دارد خصوصا هنگامی که فرد صحبت می کنند یا لبخند می زند برای همین جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان نکته حائز اهمیتی می شود. با پیشرفت علم روش های بسیار زیادی برای جایگزین دندان های آسیب دیده معرفی شده اند و یکی از این روش ها ایمپلنت یا همان کاشت دندان می باشد.

با استفاده از این روش با استفاده از جایگذاری یک قطعه تیتانیوم در داخل استخوان فک و قرارگرفتن روکش بر روی این قطعه انجام می شود که نسبت به سایر روش ها شباهت زیادی به دندان های خود فرد دارد. اما گاهی به دلایل بسیار زیادی ممکن است که ایمپلنت شکسته شود که در این مقاله دلایل شکست ایمپلنت دندان و نحوه جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان را برایتان شرح خواهیم داد.

نحوه جلوگیری از پس زدن ایمپلنت دندان:

یکی از جدیدترین و موثرترین روش ها برای جایگزاری دندان های از دست رفته ایمپلنت دندانی می باشد ،اگر افراد از ایمپلنت دندانی خود مراقبت کافی و لازم را به عمل بیاورند تا آخر عمر این ایمپلنت ها دوام خواهد داشت. از آنجایی که مراقبت ایمپلنت بسیار مهم بوده کسب آگاهی در رابطه با نحوه جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان کمک بسیار زیادی برای دوام بیشتر ایمپلنت برای شما خواهد کرد.

موفقیت در روش ایمپلنت دندان و نحوه شکست ایمپلنت دندان به دلایل بسیار زیادی بستگی دارد که برخی از این عوامل در کنترل افراد می باشند که در ادامه بازگو خواهیم کرد که چگونه از شکست ایمپلنت خودداری نمایید.

علت های مهم پس زدن ایمپلنت دندان چه می باشد؟

برای شکست ایمپلنت دندان علت های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از روش های شایع برای جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان پیشگیری از تحلیل استخوان فک و عفونت می باشد.

یک نوع عفونت وجود دارد که پس از کاشت ایمپلنت و به دلیل عدم رعایت بهداشت دهانی پس از ایمپلنت ایجاد می شود که به آن پری ایمپلنتیت گفته می شود. این عفونت داخل لثه افراد و اطراف ایمپلنت ایجاد می شود و می تواند منجر به شکست ایمپلنت و از دست دادن مقدار بیشتری از استخوان فک شود.

ممکن است که در برخی افراد استخوان فک با ایمپلنت یکپارچه نشود که این موضوع بیشتر در اشخاصی رخ می دهد که دارای تراکم پایین استخوان فک می باشند که این مشکل بعد از عمل ایمپلنت است که افراد دچار ترومای دهانی می شود.

شکست ایمپلنت

علائم پس زدن ایمپلنت دندان چه می باشد؟

همانطور که گفته شد ایمپلنت دندان بسیار دارای اهمیت بوده  و باید در مراقبت از ایمپلنت بسیار کوشا باشید .همچنین برای انجام ایمپلنت باید به نزد شخص ماهر و متخصص مراجعه کنید چرا که ایمپلنت احتیاج به علمی ظریف و متخصص دارد.

برای اینکه متوجه شوید که چه علایمی باعث شکست ایمپلنت دندان می شود، در اینجا برایتان یک فهرستی از این علایم را جمع آوردی کرده ایم پس بهتر است که برای آگاهی و مراقبت بیشتر از ایمپلنت دندان خود و جلوگیری از شکست ایمپلنت این متن را مطالعه نمایید.

احساس درد و ناراحتی بسیار زیاد و شدید:

در روند بهبودی احساس درد بسیار عادی و طبیعی می باشد اما اگر درد بسیار زیاد و شدید و طولانی شود می تواند یکی از نشانه های شکسته شدن ایمپلنت باشد، حال شاید برایتان این سوال به وجود بیاید که چگونه باید فرق این دوتا درد را از هم تشخیص دهیم؟

درد طبیعی در اثر عمل جایگزاری ایمپلنت ها خیلی طاقت فرسا نمی باشد و می توانید با استفاده از داروهای که پزشک برای شما تجویز نموده این درد را کنترل نمایید.

اما در مقابل دردی که ناشی از شکست ایمپلنت دندان باشد بسیار زیاد و طاقت فرسا و غیر قابل تحمل می باشد به طوریکه این درد به صورت موج های ضربان داری ظاهر میشوند و امکان دارد که مدت طولانی بعد از عمل این درد را تجربه کنید. توصیه ما این است که اگر درد زیاد و شدیدی مشاهده نمودید قبل از اینکه دیر شود حتما بایستی موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید : مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

ایجاد فرورفتگی لثه در اطراف ایمپلنت جایگزاری شده:

برای ایجاد شدن فرورفتگی در کناره ها و اطراف ایمپلنت دو دلیل بسیار مهم وجود دارد که باعث این اتفاق می شود دلیل اول بافت لثه افراد و استفاده از ایمپلنت هایی است که نامناسب می باشد و دلیل دوم عدم وجود استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت ها می باشد.

چگونه از پس زدن ایمپلنت دندان پیشگیری کنیم؟

بهترین راه برای جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان، رعایت کردن بهداشت دندان است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • تمیز کردن دندان‌ها با مسواک وخمیر دندان مناسب
  • استفاده از نخ دندان
  • شستشو دهان بادهانشویه ضد باکتری
  • مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه
  • رعایت رژیم غذایی مناسب برای افرادی که ایمپلنت دندان انجام داده اند
  • پرهیز از عاداتی که ممکن است به ایمپلنت آسیب بزند
  • ترک سیگار و مشروبات الکلی
  • مصرف غذاهای غنی از کلسیم مانند شیر،ماست،کلم بروکلی،پرتقال و پنیر خود را افزایش دهید زیرا به استحکام استخوان های شما کمک می کند.

 

از کجا باید بدانیم که دچار فرورفتگی در اطراف لثه شده ایم یا نه؟

اولین نشانه فرورفتگی لثه تاج بلند ایمپلنت دندان می باشد که به صورت غیر طبیعی تاج ایمپلنت بلند است اگر این نشانه با التهاب و درد همراه باشد باید با پزشک خود در میان گذاشته و برای جلوگیری از چنین مشکلی پزشک شما باید ایمپلنت دندان های شما را در موقعیت های مناسب قرار دهد و روش زاویه سازی نیز بخش مهم دیگری از ایمپلنت دندان می باشد که این کار با استفاده از تشخیص و برنامه های دیجیتالی انجام می شود. شما می توانید با رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان و همچنین بهره گیری از برنامه و رژیم غذایی سالم و مناسب از بافت لثه و استخوان فک سالم بهره مند باشید.

نشانه های که باید به آن ها توجه کنید تا  از پس زدن ایمپلنت دندان جلوگیری کنید :

ایجاد مشکل در گاز گرفتن و جویدن:

ایمپلنت ها به صورتی ساخته و طراحی می شوند که  کاملا مشابه دندان های طبیعی باشند و در صورت استفاده از ایمپلنت در هنگام صحبت کردن، جویدن، و یا خوردن هرگونه موادی شما نباید دچار ناهنجاری و یا مشکلی باشید.

درد پس از ایمپلنت اصلا نشانه خوبی نمی باشد به طوریکه این درد ها مشابه با درد خوردن غذا با حفره خالی دندان می باشد.

 

تعویض نمودن و یا شل شدن ایمپلنت ها:

اگر در مکان مناسب و توسط پزشک متخصص  وکار بلد ایمپلنت دندان انجام شود افراد متوجه کاشت ایمپلنت هم نخواهند بود و تخت هیچ شرایطی فرد نباید احساس کند که جسم یا شی خارجی در دهانش قرار دارد.

مشاوره و رزرو وقت برای درمان ایمپلنت دندان در شرق تهران

دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از ایمپلنت دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

نکته دیگر اینکه اگر در هنگام غذاخوردن یا صحبت کردن متوجه شدید که ایمپلنت شما تکان می خورد می تواند یکی از نشانه های شکست ایمپلنت باشد که در صورت هرگونه تکان و یا احساس شل بودن ایمپلنت باید فورا با پزشک خود در میان بگذارید.

در صورتی که ایمپلنت شما شل باشد و پیگیری نکنید ممکن است که در ظاهر دندان ها و حتی لبخند شما مشکلاتی وجود داشته باشد و باعث آسیب رساندن به استخوان فک و لثه می شود.

لثه های ملتهب یا متورم:

ایجاد التهاب و تورم پس از عمل ایمپلنت امری بسیار شایع و طبیعی می باشد که پس از مدت کوتاهی برطرف می شود در صورتی که این التهاب و تورم و قرمزی لثه ها در مدت طولانی از بین نرود از نشانه های عفونت لثه می باشد که بسیار خطرناک است و ممکن است که این عفونت به سایر دندان ها و حتی خون فرد سرایت کند در این صورت وضعیت سلامتی افراد بسیار به خطر می افتاد.

در مواقعی که عفونت ها بسیار شدید باشد درمان نمودن عفونت کاری بسیار سخت است و در صورت خوب نشدن تورم و برای جلوگیری از عفونت های سخت و طاقت فرسا حتما  با پزشک خود در میان بگذارید.

شکست ایمپلنت دندان

میکرومومنت ایمپلنت :

بعضی مواقع با توجه به شرایط مراجعه کننده و نظر پزشک ممکن است که بعد از کاشت بلافاصله دندان را جایگزین نماید. در این روش و در مقایسه با کاشت دندان و انتظار برای یکپارچه شدن استخوان فک و دندان به بهبودی کمتری نیاز است.

ممکن است که اشخاص با استفاده از این روش و مراجعه کمتر برای چکاپ های کمتر بسیار خوشحال باشد ولی این روش مناسب افرادی است که استخوان فک آن ها قوی می باشد در غیر اینصورت فشار خیلی زیادی به استخوان فک وارد می شود و باعث شکست ایمپلنت دندان می شود همچنین حرکت ایمپلنت ها با اشعه های ایکس قابل مشاهده خواهد بود به طوریکه حتی حرکت های جزیی و ریز ایمپلنت ها نیز قابل مشاهده است.

واکنش های آلرژیک:

مشاهده موجود برخی از واکنش ها ممکن است که نشانه از شکست ایمپلنت دندان توسط بدن و شکست ایمپلنت باشد. از آن جایی که ایمپلنت ها ساخته شده از تیتانیوم هستند ممکن است که در برخی افراد واکنش های را به دنبال داشته باشد که این واکنش ها شامل: تورم اطراف لثه ها، احساس سوز سوز شدن، از دست رفتن حس چشایی می باشد.

بیشتر بخوانید : آیا کشیدن دندان عقل همیشه ضروری است؟

به وجود آمدن دندان قروچه:

دندان قروچه نیز یکی دیگر از نشانه های شکست ایمپلنت می باشد و اشخاص به علت دلایلی شامل استرس، نا مرتبط دندان ها و از دست دادن دندان ها بااین مشکل مواجه می شوند حتی برخی اشخاص در خواب هم دچار دندان قروچه می شوند.

سخن پایانی:

ایمپلنت دندان بسیار مهم  می باشد یکی از روش های تشخیص  بسیار سریع شکست ایمپلنت دندان احساس ناخوشایند و احساس مشکل یا احساس وجود جسم یا شی خارجی در دهان می باشد. پس از کاشت ایمپلنت نباید چنین احساسی داشته باشید در غیر اینصورت نشانه شکست ایمپلنت دندان خواهد بود و قبل از هر اقدامی بهتر است که پزشک شما واکنش های آلرژیک و سلامت و مقاومت استخوان فک شما را معاینه نماید از آنجایی که شکست ایمپلنت بسیار نادر است ولی باید به مراقبت دندان ها و بهداشت خود بسیار اهمیت دهید تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *