جراحی دندان نهفته و  نیمه نهفته (دندان عقل) و چگونگی درمان آن

جراحی دندان نهفته و نیمه نهفته
دیدگاه : 0 دیدگاه

جراحی دندان نهفته به حالتی گفته می‌شود که در آن، دندان قادر به قرار گرفتن در موقعیت طبیعی خود نیست. رایج‌ترین نوع دندانی که نهفته می‌شود، مولر سوم است.

 چرا نهفتگی دندان مهم است؟

هنگام صحبت کردن و غذا جویدن برای بهترین عملکرد باید همه دندان ها در هماهنگی با یکدیگر کار کنند. در هنگام بسته بودن فک ها که دندان ها بر روی یکدیگر قرار می گیرند، برخی از آنها وظیفه آسیاب کردن و له کردن غذا و برخی دیگر وظیفه بریدن و پاره کردن غذا را بر عهده دارند.

هر یک از دندان ها در این مجموعه، نقش و وظیفه خاص خود را دارد. در صورتی که یک دندان در جای خود حضور نداشته باشد، نه تنها این بخش از دهان کار خود را انجام نمی دهد بلکه دندان مقابل آن نیز دیگر نمی تواند کاری انجام دهد چرا که در مقابل خود دندانی ندارد. این وضعیت علاوه بر اختلال در عملکرد دهان، بر زیبایی دندان ها و لبخند و ساختار صورت نیز تاثیر می گذارد. به ویژه دندان های جلو که باعث پر و برجسته بودن لب ها می شوند.

مشاوره و رزرو وقت برای درمان دندان عقل در تهرانپارس

دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از نحوه درمان دندان عقل با شماره های زیر تماس بگیرید.

انواع مختلف دندان‌های نهفته کدام است؟

نهفتگی با بافت نرم- حالتی است که در آن دندان تنها با یک لایه از بافت لثه پوشیده شده است.

نهفتگی جزئی با استخوان- شامل دندان‌هایی است که بخش بالایی آن‌ها نه تنها توسط بافت لثه پوشیده شده بلکه بخشی از استخوان نیز دندان را احاطه کرده است.

دندان نیمه نهفته

نهفتگی کامل با استخوان- در این حالت دندان نهفته به طور کامل توسط استخوان فک احاطه شده است.

جراحی دندان نهفته

علائم دندان نهفته چیست؟

  1. تورم لثه در بخش پشتی دهان
  2. مشکل در باز کردن فک
  3. بوی بد دهان
  4. مزه بد در دهان
  5. درد هنگام باز کردن دهان
  6. درد هنگام جویدن یا گاز زدن

مشکلات دندان نیمه نهفته و نهفته در دهان

همه دندان ها در دهان وظیفه کاری را بر عهده دارند، دندان های جلویی گرفتن غذا یا گاز زدن آن، دندان ها نیش پاره کردن غذا، و دندان های آسیاب وظیفه له کردن غذا را بر عهده دارند در واقع برای هضم غذا در سیستم گوارشی برای این که بتواند غذا را راحت تر هضم کند، نیاز به این دارد که دندان ها به درستی غذا را له کنند و آن را نرم و آماده از طریق مری وارد دستگاه گوارشی کنند، به طور کل می توان گفت که دهان ورودی سیستم گوارشی می باشد، حال اگر دندان ها نتوانند به درستی به روی هم قرار بگیرند چه می شود؟ دیگر نمی توانند به درستی لقمه غذا را له کنند و آن را برای سیستم گوارشی آماده سازند.

دندان های نهفته با تخریب دندان ها و یا این که آنها را از حالت اولیه و استاندارد خود در می آورند، باعث میشوند که دندان ها به درستی به روی هم چفت نشده و در پی آن غذا کامل له نشود بنابراین مشکلات بسیاری برای سیستم گوارشی ایجاد می شود و فرد را راهی بیمارستان می کند. برای جلوگیری از این مشکلات و پیشگیری از آنها می توانید با عمل جراحی دندان نهفته، این دندان ها را از دهان خود خارج کنید.

علت رشد غیر طبیعی دندان های نهفته چیست؟

  • یکی از این عوامل این است که می تواند ارثی باشد. درست است دندان نهفته می تواند یک عامل ارثی به حساب می آید و از کودکی دندان هایی در دهان کودک مشاهده شود که خارج از ردیف دندانی رشد کرده اند یا زیر لثه قرار دارند و بین دیگر دندان ها فاصله انداخته اند، از این طریق می توان دندان های نهفته را شناسایی کرد.
  • از دیگر عواملی که می تواند باعث شود دندان به صورت کامل از لثه بیرون نیاید و رشد نکند این است که فضای کافی در فک وجود ندارد که دندان به صورت کامل به رشد خود ادامه دهد که این خود می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد.

درمان نهفتگی دندان نیش چیست؟

روش های درمان دندان های نیش نهفته یا دندان هایی که از جای درستی بیرون نزده اند، بستگی به نوع و شدت مشکل و جایگاه دندان های دیگر دارد. دندانپزشک و جراح دهان روش های مختلف را به بیمار توضیح می دهند که اغلب شامل جراحی ساده ای برای بیرون کشیدن و هدایت دندان نیش می باشد.

اگر دندان نیش نهفته درمان نشود چه می شود؟

خب تا اینجا با دندان نهفته و این که چرا دندان نهفته می شود، آشنا شده اید. حالا در مورد این صحبت خواهیم کرد که اگر دندان نهفته را در نیاورید و یا بهش اهمیت ندهید چه می شود؟ دندان های نهفته در قسمت دندان های نیش اگر باشند، چند حالت دارد. این دندان ها برای این که می خواهند بیرون بیایند به دندانهای دیگر فشار می آورند و یا ممکن است جایشان عوض شود و از سقف دهان بیرون آیند.

در قسمت دندان های عقل هم که پیشتر گفتیم این دندان ها باعث می شوند که بقیه دندان ها با آسیب های جدی مواجه شوند و یا حتی ریشه آنها خراب شود. بهترین راه برای این که به مابقی دندان های تان آسیب وارد نشود این است که برای درمان آنها از طریق عمل جراحی دندان نهفته و یا ارتودنسی اقدام کنید. همچنین پدر مادر کودکانی که دندان شیری دارند باید دقت داشته باشند که سر موعد مقرر دندان شیری کودک خود را بکنند تا جا برای دندان اصلی فراهم شود.

مشاوره و رزرو وقت برای درمان دندان عقل در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص درمان ریشه دندان (متخصص اندو)، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از درمان دندان عقل با شماره های زیر تماس بگیرید.

جراحی بیرون کشیدن دندان نیش نهفته چگونه است؟

ابتدا دهان معاینه میشود. دندانپزشک متوجه میشود رشد دندان نیش طبیعی نیست و ممکن است متوجه وجود برجستگی در سقف دهان یا لثه در ناحیه زیر بینی شود که نهفتگی دندان نیش را نشان می دهد.

عکس پرتوی ایکس گرفته می شود تا موقعیت دندان مشخص شود.  جراح دهان این کار را انجام می دهد. این کار بسیار ساده است و تحت بی حسی موضعی صورت می گیرد بنابراین احتمال بروز عوارض بسیار کم است.

مشکل دندان نیمه نهفته

با ورود به دوره جوانی در حدود سنین 17 تا 21 سالگی، یکی از مهم ترین اتفاقاتی که در بدن رخ می دهد رشد دندان های عقل است. دندان های عقل سومین دندان های مولر (آسیاب بزرگ) هستند. اکثر افراد بزرگسال 4 دندان عقل دارند. رشد دندان عقل اغلب با درد همراه است که طبیعی است. در صورتی که دندان عقل برای رشد جای کافی داشته باشد می تواند به جویدن غذا کمک کند، در غیر اینصورت، ممکن است در زیر لثه به رشد خود ادامه دهد که در اصطلاح به آن دندان عقل نهفته گفته می شود.

کج بودن دندان عقل می تواند به ریشه دندان مجاور خود آسیب بزند و موجب بروز درد، عفونت و دیگر مشکلات دهان و دندان شود و به احتمال زیاد نیاز خواهد بود توسط دندانپزشک با روش جراحی کشیده شود. در برخی موارد دیگر، اگر دندان های دیگر از قبل روی استخوان فک جای کافی برای درست قرار گرفتن نداشته باشند، حتی اگر دندان عقل بدون هیچ مشکلی از لثه خارج شود به این دندان ها فشار وارد می کند و موجب فشردگی بیشتر آنها خواهد شد که نیاز به درمان ارتودنسی را ضروری خواهد کرد. برای کمک به موفقیت درمان ارتودنسی باز هم ممکن است کشیدن دندان عقل ضروری باشد.

جراحی دندان عقل نیمه نهفته

دندانی که در سن ۱۷ تا ۲۱ سالگی رشد می کند و تقریبا می توان گفت آخرین دندانی است که در دهان جای می گیرد بسیاری از افراد با دندان عقل مشکل دارند و به دنبال پاسخ این سوال هستند که جراحی دندان عقل نیمه نهفته چگونه است چرا که همیشه نگه داشتن این دندان عاقلانه نیست. البته گاهی اوقات ناراحتی هایی که به وسیله این دندان برایتان ایجاد می شود شما را مجبور به جراحی و یا کشیدن دندان عقل می کند در هر صورت لازم است برای تشخیص به دندانپزشک مراجعه نمایید.

هزینه جراحی

یکی از علت های اصلی به وجود آمدن دندان نهفته درون فک کمبود جا برای رشد دندان می باشد روش های متفاوتی برای بیرون آوردن دندان نهفته درون لثه و فک وجود دارد که یکی از آن ها جراحی و بیرون کشیدن دندان از داخل لثه می باشد.

راه های دیگر مانند ارتودنسی دندان نیز وجود دارد. متخصص ارتودنسی براکت را به دندان های بیمار وصل می کند تا دندان ها حرکت کنند و فضای کافی برای بیرون آمدن دندان نهفته فراهم بشود، اما اینکه کدام راه برای بیمار مناسب تر خواهد بود توسط متخصص دندانپزشک مشخص می شود. اگر نیاز به جراحی دندان نهفته باشد اولین سوالی که معمولا برای بیماران به وجود می آید این است که هزینه جراحی دندان نهفته چقدر است؟ برای برای اطلاع ازهزینه های جراحی دندان نهفته و نیمه نهفته با ما در تماس باشید.

عوامل موثر در هزینه اکسپوز کردن دندان نهفته چیست؟

  • دندانپزشک متخصص: معمولا هزینه جراحی دندان نهفته نزد دندانپزشکی باتجربه و دارای مهارت نسب به دندانپزشکی که تازه کار می باشد بیشتر خواهد بود.
  • نوع جراحی: نوع جراحی و سختی آن و جایی که دندان قرار دارد می تواند در هزینه جراحی موثر باشد. که معمولا بعد از معاینه و عکسبرداری توسط دندان پزشک هزینه دقیق آن برای بیمار مشخص خواهد شد.
  • نوع نهفتگی: هزینه جراحی دندان نیمه نهفته، هزینه جراحی دندان عقل نهفته ( Wisdom tooth extraction ) هزینه جراحی دندان نیمه نهفته عقل و هزینه جراحی دندان نهفته افقی با یکدیگر متفاوت می باشد که پس از عکسبرداری و معاینه هزینه آن مشخص می شود.

درمان ریشه دندان در مرکز جامع درمان های اندو دکتر دادگر

برای درمان ریشه دندان خود در مرکز جامع درمان های اندو دکتر دادگر واقع در شرق تهران کافی است اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *