ایمپلنت دندان چیست و چه مزایایی دارد؟

ایمپلنت دندان
دیدگاه : 0 دیدگاه

ایمپلنت دندان یک روش پیشرفته در دندانپزشکی است که به بیمارانی که یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند، کمک می‌کند تا دوباره احساس راحتی و اعتماد به نفس داشته باشند. در ایمپلنت دندان یک پیچ فلزی که در استخوان فک قرار گرفته و به عنوان ریشه مصنوعی برای دندان جایگزین عمل می‌کند. سپس یک تاج دندانی بر روی این پیچ قرار می‌گیرد که شبیه به دندان طبیعی است. این دندان مصنوعی به قدری طبیعی به نظر خواهد رسید که توسط افراد عادی و بدون تصویربرداری با اشعه ایکس قابلیت تشخیص نخواهد داشت. وقتی دندان به هر دلیلی از دست می‌رود، کم‌توجهی و به تعویق انداختن کاشت آن می‌تواند، اثرات جبران ناپذیری به وجود آورد. این اثرات ممکن است مراحل درمان را سخت‌‌تر و پیچیده‌تر کنند. بنابراین پیشنهاد ما برای شما این است، به محض احساس درد و عفونت در اسرع وقت خود را برای نجات دندان و یا کاشت به موقع ایمپلنت به یک اندودنتیست توانمند برسانید. در ادامه با ما همراه باشید تا به سوال ایمپلنت دندان چیست می پردازیم و با انواع و مراحل انجام آن آشنا شویم.

ایمپلنت دندان چیست و چه کاربردی دارد؟

در جواب سوال ایمپلنت دندان چیست باید گفت؛ ایمپلنت دندان یکی از بهترین و کاربردی‌ترین روش‌های جایگزینی برای دندان طبیعی است که به هر دلیلی، از دست رفته است. وقتی به عفونت شدید و یا آسیب گسترده ناشی از ضربه به دندان دچار شده‌اید، حفظ حیات طبیعی یک دندان باید اولین اقدام شما و متخصص اندو شما باشد. زیرا حتی بهترین روش‌ها برای نجات دندان نمی‌تواند جایگزین دندان ‌طبیعی شما باشد.

با این وجود گاهی نمی‌شود دندان را حفظ کرد و لازم است با روشی جای خالی آن را پر نمود. در روش پروتز دندانی با ایمپلنت، از یک ریشه مصنوعی برای محافظت از تاج دندان استفاده می‌شود و درون فک قرار می‌گیرد تا دندان جدید، دقیقا مانند دندان طبیعی کاربرد داشته باشد.

اگر شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که راهی جز کشیدن وجود نداشته باشد. آنگاه لازم است پس از کشیدن در اسرع وقت برای پر کردن فضای خالی اقدام کنید تا به مشکلات پس از آن دچار نشوید.

مشاوره و رزرو وقت برای ایمپلنت دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص ایمپلنت دندان و درمان ریشه دندان ، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از ایمپلنت دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

چه زمانی به کاشت ایمپلنت دندان نیاز پیدا می کنید؟

این روش بهترین راه برای پر کردن جای خالی دندانی است که طبق نظر متخصص درمان ریشه دیگر راهی برای حفظ و ترمیم آن باقی نمانده و کشیده شده است. متخصص اندو پس از بررسی دقیق با کمک تصویر رادیوگرافی دندان، ممکن است کشیدن دندان را پیشنهاد کند. اگر هریک از شرایط زیر برقرار باشد پر کردن دندان با روش ایمپلنت انتخاب خواهد شد:

  • وقتی یک یا چند دندان از دست رفته وجود داشته باشد.
  • اگر استخوان فک به رشد کافی رسیده باشد.
  • اگر استخوان فک توانایی پذیرش پیوند با ریشه جدید داشته باشد.
  • اگر بافت و لثه دندان سالم و عاری از هرگونه عفونت باشد.
  • اگر بیماری خاصی سلامت دندان را پس از پیوند به خطر نیندازد.
  • اگر به سیگار اعتیاد نداشته باشید.

انواع روش‌های کاشت دندان و بررسی تفاوت‌ها

سه مورد رایج برای پر کردن دندان کشیده شده وجود دارد. تفاوت میان سه روش به شرح زیر است:

بریج دندانی

همانطور که از نام آن پیدا است، همانند پلی خواهد بود که دندان مصنوعی را با کمک دو دندان مجاور و موادی مانند پرسلان همرنگ دندان روی لثه نصب می‌کند. هزینه این روش کمتر از ایمپلنت است. سریعتر انجام شده و نیازی به جراحی پر خطر ندارد. اما در مقابل به دندان‌های مجاور آسیب وارد کرده و موجب می‌شود به مرور دچار پوسیدگی و تحلیل رفتن شوند. همچنین ماندگاری کمتری دارد و نیاز به تعویض هر 5 الی 7 سال وجود دارد.

پروتز جزئی

عموما از جنس فلز و پلاستیک است. شکاف‌های موجود در دندان از دست رفته با کمک این مواد به باقی دندان‌ها می‌چسبد و نیازی به جراحی نخواهند داشت. در مقابل ماندگاری این روش پایین‌تر از روش قبل است و ممکن است در حین غذاخوردن و صحبت کردن برایتان مشکل ایجاد کند.

ایمپلنت

نوعی کاشت دندان با قرار دادن ریشه مصنوعی در شکاف فک از جنس فلز ماندگار (تیتانیوم) کاشته می‌شود. هزینه بالاتری داشته و با کمک جراحی دندان به خوبی نصب می‌شود. این روش سالیان سال برایتان باقی خواهد ماند بدون اینکه دچار لقی و خرابی شود. کاملا طبیعی به نظر می‌رسد. همچنین آسیبی به دندان‌های مجاور وارد نخواهد کرد و مراقبت‌های دندانی بعد از آن بسیار راحتتر از روش‌های دیگر است.

اگر در رابطه با هزینه مشکلی ندارید و از سلامت عمومی برخوردار هستید، ایمپلنت دندان با موفقیت بیش از  90% بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

آیا ایمپلنت دندان محدودیت سنی دارد؟

به طور کلی، برای انجام این عمل لازم است که رشد استخوان فک به پایان رسیده باشد. بنابراین، برای کودکان و نوجوانان که استخوان فک آن‌ها هنوز در حال تکامل است، این عمل توصیه نمی‌شود. بنابراین بهتر است که پس از سن رشد و تکمیل رشد دندان‌های دائمی انجام ‌شود. بعد از آن هیچ محدودیت سنی برای انجام ایمپلنت وجود ندارد، اما مسئله ای که مهم است، رسیدن به نتایج خوب و ماندگاری بالای ایمپلنت می باشد. بنابراین هر فردی که دچار مشکلات دندانی از نوع ریشه و نابودی کامل دندان شده باشد، می تواند ایمپلنت دندان را انجام دهد.

اگر علاقه دارید بیشتر مورد بهترین سن برای ایمپلنت دندان بدانید، می توانید این مقاله را مطالعه کنید.

چه کسانی کاندید مناسبی برای ایمپلنت نیستند؟

با وجود اینکه محدودیت سنی برای این روش وجود ندارد، اما برای افرادی با شرایط زیر توصیه نمی شود.

  • افرادی با مشکلات استخوان
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افراد مبتلا به سرطان خون
  • مشکلات قلبی و تنفسی
  • افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی

آیا ایمپلنت دندان نیاز به جراحی دارد؟

پر کردن دندان با روش ایمپلنت با کمک جراحی انجام می‌شود. از دست دادن دندان احساس بسیار بدی است. این احساس هم می‌تواند به دلیل تغییر در زیبایی ظاهری و لبخند فرد باشد و هم به دلیل سختی مراحل درمان پس از آن و هزینه آن باشد.

تخمین زده شده تقریبا افراد 30 تا 45 سال حداقل یک دندان خود را از دست داده‌اند و انتخاب یک جایگزین به موقع و مناسب برای آن بسیار ضروری است. یک دندان جایگزین کمک بسیار به شکل‌گیری درست فرم صورت، نحوه جویدن غذا و تکلم می‌کند. همچنین موجب افزایش میزان اعتماد به نفس در افراد خواهد شد.

جراحی ایمپلنت، بسیار ساده و سرپایی بوده و در کلینیک مجهز متخصص اندو انجام خواهد شد. به این صورت که لثه تا محل استخوان و به اندازه ریشه فلزی جدید شکافته شده و پیچ ریشه در آن قرار می‌گیرد.

مشاوره و رزرو وقت برای ایمپلنت دندان در شرق تهران

 دکتر دادگر متخصص ایمپلنت دندان و درمان ریشه دندان ، دارای یکی از مجهز ترین و بهترین کلینیک های دندانپزشکی جامع درمان های اندو ( درمان ریشه دندان ) در شرق تهران است. شما می توانید برای دریافت نوبت و اطلاع از ایمپلنت دندان با شماره های زیر تماس بگیرید.

چه دندان‌ پزشکی می‌تواند ایمپلنت را انجام دهد؟

تمامی دندان‌ پزشکان دوره عمومی تحصیلی خود را در دانشکده دندان گذرانده‌اند. ممکن است دندان‌پزشکان عمومی نیز بتوانند این روش کاشت را انجام دهند. اما عموما به دلیل ظرافت و دقت بالای مورد نیاز در قرار دادن ریشه مصنوعی ایمپلنت در فک و نیاز به ابزار‌های تخصصی، اینکار بر عهده یک جراح متخصص فک و صورت و اندونتیست متخصص ریشه توانا انجام می‌شود. زیرا این افراد به طور تخصصی و با استعداد بالای خود در زمینه ریشه دندان تحصیل نموده‌ و آموزش‌های زیادی در این رشته دیده‌اند و می‌توانند برای دندان‌های از دست رفته بیمارانشان روشی کاربردی جایگزین کنند.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

با توجه به تعداد کانال هر دندان، میزان آسیب و نیاز به جراحی، این نرخ هزینه متفاوت است. ایمپلنت نسبت به سایر روش‌های جایگزینی پر کار‌تر، طبیعی‌تر و کاربردی‌تر است. به همین دلیل قیمت آن به نسبت بیشتر از سایر روش‌ها است. از آنجایی که کاشت دندان، یکی از عمل‌های زیبایی دندان محسوب می‌شود، عموما بیمه هزینه‌ای برای آن در نظر نمی‌گیرد.

جراحی ایمپلنت در چند جلسه انجام می‌شود؟

با توجه به شرایط فیزیکی هر بیمار و نظر اندودنتیست، تعداد مراحل متفاوت است. گاهی ممکن است در یک روز این اتفاق بیفتد. اما اکثرا تمامی کاشت‌ها در 2 الی 3 جلسه درمان در طی چند ماه انجام می‌شود.

مراحل ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان به شرح زیر است:

مرحله اول: مشاوره و معاینه دندانپزشکی

در این مرحله، دندانپزشک شرایط دهان و دندان بیمار را با استفاده از اشعه ایکس و CT 3D بررسی می‌کند و تعیین می‌کند که بیمار مناسب برای ایمپلنت است یا خیر. همچنین تعداد، نوع و موقعیت ایمپلنت‌های مورد نیاز را مشخص می‌کند.

مرحله دوم: جراحی ایمپلنت

در این مرحله، دندانپزشک با بی‌حسی موضعی، لثه بیمار را باز کرده و در استخوان فک سوراخ‌هایی حفر می‌کند. سپس پایه‌های فلزی از جنس تیتانیوم را درون سوراخ‌ها قرار داده و لثه را با خیاطی بسته می‌کند. پایه‌های فلزی نقش ریشه دندان را ایفا می‌کنند و با استخوان فک جوش خورده و پایدار می‌شوند.

مرحله سوم: قالب‌گیری و قرار دادن روکش

پس از گذشت چند هفته یا چند ماه تا پایه‌های فلزی با استخوان فک ادغام شوند، دندانپزشک لثه را باز کرده و قطعات کوچکی به نام اباتمنت را بر روی پایه‌ها قرار می‌دهد. اباتمنت‌ها نقش پل را بین پایه‌های فلزی و تاج دندان دارند. سپس دندانپزشک با استفاده از ژل یا واکس، قالب‌گیری از دندان‌های بالا و پایین بیمار می‌گیرد و به لابراتوار فرستاده می‌شود تا تاج‌های سرامیک یا چینی ساخته شوند. در نهایت، تاج‌های ساخته شده را بر روی اباتمنت‌ها قرار داده و با پیچ گیر ثابت می‌کند.

مراحل جراحی ایمپلنت به چه صورت است؟

مراحل جراحی ایمپلنت به شکل زیر است:

  • بررسی مجدد تصویر دندان و چک کردن اثرات پیوند استخوان
  • اعمال بی‌حسی به منظور جراحی
  • ایجاد برش روی لثه برای دسترسی بهتر به استخوان و کاشت
  • اعمال سوراخ‌هایی برای پست فلزی (تیتانیوم) ایمپلنت دندانی روی استخوان فک
  • کاشتن ریشه پیچ مانند فلزی درون شکاف
  • جایگذاری دقیق و اتصال دقیق به فک
  • زدن بخیه به منظور کنترل راه نفوذ باکتری تا زمان پیوند و اتصال تاج
  • قرار دادن اتصال دهنده اباتمنت به پایه ایمپلنت پس از پیوند نهایی ریشه
  • وصل کردن تاج روی اباتمنت

 

ایمپلنت دندان

جنس قطعات پروتز ایمپلنت از چیست؟

در تولید و ساخت ایمپلنت تلاش شده تا این محصول دقیقا مانند ریشه دندان طبیعی عمل کند. جنس ریشه آن عموما از فلزات سازگار با بدن خواهد بود. بهترین جنس‌هایی که تا امروزه برای کاشت ایمپلنت استفاده می‌شود می‌توان به ایمپلنت‌های تیتانیومی اشاره کرد.

برای بهبودی کامل و بازگشت به حالت نرمال چقدر زمان لازم است؟

کل مراحل ممکن است از ابتدا تا انتها چندماه به طول بی‌انجامد. این زمان به بهبودی و انتظار پیوند دندان به فک ممکن است 3 الی 6 ماه از لحظه کشیدن دندان تا کاشت دندان جدید طول بکشد.

آیا برای ایمپلنت دندان به پیوند استخوان نیاز خواهد بود؟

اگر قبل از شروع مراحل درمان، متخصص اندو با بررسی‌های دقیق به این نتیجه برسد که استخوان فک شما نرم و ضعیف شده است و قدرت کافی برای برای پیوند ریشه را ندارد، آنگاه ممکن است تصمیم به عملیات پیوند استخوان برای دندان شما بگیرد.

از آنجایی که دندان مستقیما برای جویدن غذا استفاده می‌شود، ممکن است در همین حین شما فشار زیادی به استخوان فک وارد کنید. اگر لثه و فک نتوانند به خوبی پشتیبانی شوند، احتمالا کاشت با شکست مواجه می‌شود. اینجا است که لازم است قبل از کاشت، با کمک پیوند استخوان یک پایه محکم برای دندان جدید ساخته شود.

مزایای کاشت ایمپلنت

مزایای ایمپلنت

کاشت دندان با ایمپلنت بیش از اینکه دردناک و خسته کننده باشد مزایای بسیار زیادی برای بیمار خواهد داشت.

  • حالتی بسیار طبیعی هم از لحاظ ظاهری و هم عملکرد
  • جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان پشتیبان
  • کمک به استخوان فک و صورت برای حفظ زیبایی ظاهری
  • کمک به جویدن صحیح غذا
  • جلوگیری از جابجایی دندان‌ها و فک
  • مستقل بودن و بدون نیاز به دندان‌های مجاور برای نصب (زمانی که بریج کاربرد نخواهد داشت)
  • محکم بودن و اثبات در فک بدون لقی
  • دوام طولانی مدت تا 10 الی 15 سال
  • بدون ایجاد سر و صدا
  • رسیدگی بهداشتی مشابه دندان طبیعی

عوارض پس از ایمپلنت

حال که به سوال ایمپلنت دندان چیست پاسخ دادیم باید این را هم بگوییم که مانند هر عمل جراحی، ایمپلنت نیز می‌تواند خطراتی با خود به همراه داشته باشد. در هر مرحله ملاقات با پزشک تا زمان بهبود و قرار دادن تاج، مانند هر روش جراحی دیگر، ممکن است هریک از علائم خفیف زیر را تجربه کنید:

  • تورم لثه و صورت
  • کبودی پوست لثه
  • درد در محل کشیدن و کاشت ریشه
  • خونریزی جزئی
  • عفونت در محل کاشت و آسیب به بافت اطراف دندان
  • مشکلات سینوسی ناشی از قرارگیری پروتز دندانی در فک بالا و در یکی از حفره‌های سینوس
  • آسیب‌های مربوط به عصب که امکان دارد سبب ایجاد بی‌حسی و گزگز در دیگر دندان‌ها، لثه، لب و چانه شود.
  • در صورت ادامه‌دار شدن و افزایش شدت عوارض حتما با پزشک خود در ارتباط باشید

اقدامات لازم پس از ایمپلنت دندان

پس از جراحی حتما موارد زیر را در نظر داشته باشید.

  • هیچ دندانی مانند دندان طبیعی برایتان نخواهد بود. بنابراین مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و رعایت بهداشت فردی را در اولویت خود قرار دهید.
  • دوره نقاهت پس از جراحی عموما کوتاه بوده و اثرات و آسیب‌های ناشی از آن کمتر از یک هفته از بین می‌رود.
  • به منظور اطمینان از بهبودی با پزشک خود در ارتباط باشید و از معاینات هر 6 ماه دندان، توسط متخصص اندو غافل نشوید.
  • برای کنترل تورم از کیسه آب یخ استفاده کنید.
  • می‌توانید بلافاصله پس از کاشت به فعالیت‌های روزانه خود بازگردید.
  • پس از از بین رفتن بی‌حسی، در صورت بروز درد می‌توانید از مسکن‌هایی مانند ایپوبروفن بدون نیاز به نسخه پزشک، استفاده کنید.
  • به منظور جلوگیری از عفونت، روزانه دهانتان را با محلول آب گرم و نمک شستشو دهید.

کنترل درد پس از جراحی

بعد از جراحی برای اینکه درد را کنترل کنید بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید.

  • غذاهای نرم و روان بخورید.
  • تا یک روز پس از هر جلسه درمان ، ورزش‌های سنگین انجام ندهید.
  • به زخم و بخیه فشار وارد نکنید
  • سیگار موجب کاهش سرعت بهبود و افزایش خونریزی می‌شود، پس آن را استعمال نکنید.

منابع:

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *